Недобре затишшя на шахті "Бутівка": Бійці в передчутті нового кривавого натиску на український форпост (відео)

Бійці-"старожили" знають, що проти них на цій ділянці воюють залишки 18-ї кавказької, так званої "Дикої бригади" із РФ, яка брала участь в окупації Криму.

Незламний форпост - "Бутівка". Фото: hromadskeradio.orgНа околицях окупованого Донецька бойовики укріплюють власні позиції і майже припинили артилерійські атаки. Українські розвідники кажуть, що у противника просто не вистачає сил закривати усю лінію фронту, а головні сили проросійські найманці тепер зосередили на ділянці передової поблизу Дебальцевого, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Захисники шахти Бутівка, тим не менше, готуються до нової хвилі агресії ворога. Замість артилерії їм поки що дошкуляє снайпер. Передові позиції противника між Спартаком та селищем Мінеральне бійцям видно неозброєним оком. "Вночі, буває, ДРГ пролазить по посадці – по дві-три людини", - розповів боєць ЗСУ з позивним "Вершигора".

На відверті піхотні атаки ворог тут тепер не наважується. Але "кусати" військових проросійські банди не припиняють. Навіть удень пересуватися на відкритій місцевості небезпечно. Під прицілом – кожен рух. І куль ворог не шкодує, навіть розривних. На відстані у кількасот метрів, днями, бойовики облаштували ще й нову – добряче укріплену вогневу позицію. Там розташовано кулемет. Боєць "Вершигора" зізнається, що напередодні просто дивом уник смерті. Куля залетіла в приміщення та розірвалася, наче граната. Все було в диму. Бутівські "старожили" кажуть, що їм точно відомо, хто воює проти них на цій ділянці передової. Це залишки 18-ї кавказської, так званої "Дикої бригади" із РФ. "Це ж вони Крим віджали! Це з Кавказа бригада, але я скажу, що їх на Промці тоді дуже добре "покусали", - розповідають українські бійці. Вони також показують 152-міліметровий артилерійський снаряд, який прилетів на позицію кілька днів тому під час останнього великого обстрілу. Це сталося, коли тривали запеклі бої на Світлодарській дузі.

Пауза не дає розслабитися – розвідка фіксує велике скупчення техніки з протилежного боку. Біля Спартака та Ясинуватої минулої ночі знову помітили два дивізіони ворожих артилерійських установок. Військові переконані, що затишшя тимчасове і бої незабаром поновляться. Місяць тому оборонці шахти "Бутівка" підняли український прапор на околиці Донецька. Синьо-жовтий стяг знову майорить на найвищій вцілілій тутешній вежі. Хлопці кажуть: стоятимуть і триматимуть рубіж, до перемоги.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...