Недоліки системи: Чому українці не завжди можуть отримати вже готовий біометричний паспорт

Навіть якщо при подачі заяви відбитки сканувались нормально, то і під час отримання готового паспорта громадянин повинен пройти верифікацію.

Українці не завжди можуть отримати вже готовий біометричний паспорт: ДМС назвала причини

На отримання закордонного паспорта громадянам України часто доводилось чекати довше за три місяці. Зараз назріла нова проблема – паспорти виготовлені та доставлені до пунктів видачі, але люди не можуть їх забрати. Причина у недосконалості системи, яка не сканує відбитки пальців, передають Патріоти України.

Коли відбитки взяти неможливо, передбачається процедура складання спеціального акту, перед прийняттям пакету документів на виготовлення біометричного документа. У такому разі людина отримує паспорт з чипом, у пам'яті якого вказується відповідна інформація: відбитки пальців не зіскановано.

"Проблема може виникнути з різних причин. Наприклад, людина пошкодила шкіру пальця, і в такому разі слід чекати, коли заживе. Є випадки, коли відбитки не можна зняти через фізіологічні особливості. До прикладу, буває дуже тонка шкіра пальця, або ж через хворобу чи інші серйозні причини",
– розповів прес-секретар Державної міграційної служби Сергій Гунько.

Проте, у тому випадку, якщо при подачі заяви відбитки сканувались нормально, то і під час отримання готового паспорта громадянин повинен пройти верифікацію.

Кожна окрема нестандартна ситуація вирішується окремо. Компетентні працівники з'ясовують причину виникнення проблеми. Якщо виявляється, що помилку допустили працівники ДМС, бракований паспорт анульовують, а людині виготовляють новий коштом міграційної служби.

Проте, якщо визнано, що це не провина працівників, а людина хоче зробити новий паспорт, анульовуючи попередній – тоді вона самостійно оплачує вартість нового бланка у повному, як і передбачає чинне українське законодавство.

Джерело: 24-й канал

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...