Неймовірно: Стало відомо, скільки служить новій господині нирка її покійної матері

​Коли у 22-річної Сью Вестхед діагностували страшну хворобу нирок, донором для неї стала її 57-річна мама. Сьогодні Сью 68 років і її трансплантована нирка функціонує нормально.

Сью зі своєю мамою Енн. Фото: Modicanews.com.

У Сью Вестхед (Сью Westhead), якій зараз 68 років, в 1970-х роках була діагностована хвороба нирок. Стан дівчини викликав побоювання, її власні органи функціонували не більше, ніж на одну десяту, і лікарі прийняли рішення про трансплантацію нирки. Донором стала мати Сью Енн (Енн), якій було 57 років. Операція відбулася в Ньюкастлі, в лікарні Королеви Вікторії (Ньюкасл S Royal Victoria Лазарет) в листопаді 1973 року. Зараз вік нирки досяг ста років - і вона все ще працює, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Колишня пацієнтка розповіла, що на момент операції вона відчувала себе дуже погано, пересувалася з великими труднощами і була вся жовта. За словами Сью, її мати дала їй життя вдруге.

"Це був досить страшний час. Я лежала в палаті, і люди навколо вмирали. Я пам'ятаю, що думала, що буду щаслива, якщо проживу хоча б ще п'ять років. Це було 43 роки тому, і моїй нирці в листопаді виповниться 101 рік, - додала вона. - Думаю, це через хороші гени моєї матері".

Лікарі після хірургічного втручання повідомили родині, що пересаджена нирка пропрацює максимум 20 років, потім буде потрібно повторна трансплантація. Однак орган все ще функціонує - можливо, не в останню чергу тому, його володарка неухильно дотримувалася рекомендацій медиків і приймала по 20 таблеток в день, щоб уникнути відторгнення нирки.

Професор Дерек Манас (Дерек Манаса), президент Британського товариства трансплантації (British Трансплантація Society), заявив, що випадок Сью дає надію тим хворим, які зараз перебувають на діалізі, і може надихнути інших людей стати донорами за життя або приєднатися до Реєстру донорів органів.

Жінка зі столітньою ниркою могла б потрапити в Книгу рекордів Гіннесса, але, на жаль, офіційних записів про трансплантацію не залишилося.

Як рекорд, наприклад, в 2013 році був зафіксований випадок Джона Маккафферті (John Макафферті), який переніс операцію з трансплантації серця в 1982 році. Йому обіцяли, що він проживе ще 5 років - однак замість 44 років він помер в 73 (в лютому 2016 року року).

На Львівщині чоловік заявив, що ТЦК "викрали його дорогою на роботу" і дали повістку: Яке рішення ухвалив суд

четвер, 2 травень 2024, 10:47

У Львівській області до іспитового терміну засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що його нібито "викрали дорогою на роботу і змусили підписати документи". Про це йдеться у вироку Жовківського рай...

Що робити, якщо затоплюють сусіди? Юристка озвучила алгоритм дій

четвер, 2 травень 2024, 10:44

Ситуація, коли заливають сусіди, або комунікації будинку вийшли з ладу, може статися з кожним. Як не розгубитися і діяти правильно, потрапивши у непередбачувані обставини? Що робити в таких ситуаціях і як добитися відшкодування грошей за збитки, "РБК-У...