Нейрохірурги в своїй роботі використовуватимуть Google Карти

Комбінована технологія з використанням "карти тіла" пацієнта дозволяє звести до мінімуму лікарські помилки на операції і скоротити тривалість складної процедури з двох годин до двох хвилин.

Нейрохірурги придумали, як використовувати в роботі Google Карти. Фото: Мега-Урал.

Об'єднавши сучасні хірургічні інструменти і програму на зразок «Google Карти», можна скоротити операцію на мозку до двох хвилин. Відповідна установка зараз тестується в США, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Ідея застосувати в медицині софт, на зразок улюбленого програмного забезпечення автомобілістів, належить вченим з університету штату Юта. Нова установка об'єднує роботизовану дриль з методами комп'ютерної томографії. Перед операцією складається точна «карта тіла» пацієнта із зазначенням лицьових нервів, великих судин. Після цього програма прокладає оптимальний маршрут з точки, А в точку Б, яким прямуватиме хірургічний інструмент.

Вчені переконані, що майбутнє - за роботизованою хірургією. Комбінована технологія дозволяє звести до мінімуму лікарські помилки на операції і скоротити тривалість складної процедури з двох годин до двох хвилин.

Крім того, при використанні нового ПО здешевлюється вартість медичного втручання, адже левову частку в ціні займає оплата робочого часу хірурга.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...