​Нехай "вата" в особі "мадам Лещенко" прямує "лісом": Україна йде правильним шляхом - експерти пояснили, як вплинуть мовні квоти на ефір

Особам, котрі побудували свій добробут на утисканні державної мови доведеться рахуватись зі стандартами демократичного світу, а не сподіватись на прокремлівський закон Ківалова-Колесниченка

У Мережі викликали великий резонанс заяви коханки Сергія Лещенка, ді-джея Анастасії Топольської та російського ведучого Матвія Ганапольський, які поскаржилися на квоти української мови в передачах. Чи правильним шляхом йде країна, або ці скарги з приводу витіснення інших мов на користь державного мають сенс. Патріоти України пропонують опитування експертів, котре провів сайт InfoResist.

Все залежить від декількох факторів, заявив політолог Анатолій Луценко. «Украинский продукт должен быть сильнее любого другого. Тогда не будет возникать проблемы к квотированием. Поскольку у нас 25 лет в этом сегменте политика государства была неправильная и в последнее время еще ухудшилась, квотирование является панацеей от всех бед», - сказав Луценко.

Що ж стосується заяви Матвія Ганапольський, то тут є теж декілька нюансів. «Согласно поста Виталия Портникова. Ганапольский в совершенстве владеет украинским языком и был основателем украинской службы Би-Би-Си в Москве. Мне кажется, здесь вопрос совсем в другом», - зазначив він.

А як вважає директор Інституту глобальних стратегій Вадима Карасьова, нічого дивного в квотах немає. «Это европейская практика. Каждая страна защищает свой язык, чтобы он был конкурентен. Речь ведь не о запрете русского языка, а выравнивании в эфирах украинского языка. Это не запрет, а поддержка украинского языка», - зазначив Карасьов.

З іншого боку, це дещо обмежить запрошення в телеефіри російських журналістів. «Это вызовет некоторый дискомфорт. Но никакой трагедии здесь нет», - підкреслив він.

З Карасьовим згоден і політичний експерт Євген Магда. «Есть простая европейская формула: закон необходимо выполнять. Полагаю, что страна идет правильным путем. А что касается заявления Ганапольского, то он, скорее связано с его провокативной манерой вести передачи», - зазначив Магда.

Працюють партизани? Російських військових хтось спеціально труїть - у Маріуполі померло 9 осіб, у РФ - ще 5

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:45

Наразі спецслужби Росії займаються розслідуванням справи про навмисне отруєння російських військових у Маріуполі, внаслідок чого дев'ять із них померли, про що пише один із російських ресурсів, передають Патріоти України. Зокрема, співрозмовники виданн...

ВМС України поповнили ще двома бойовими одиницями флоту

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:15

ВМС України провели церемонію підняття військово-морських прапорів на катерах "Ірпінь" та "Рені", які цього року передали ВМС Естонії. Подія відбулася з нагоди включення катерів до складу національного флоту України.Про це повідомляє ВМС України. Катер...