Непаркетний генерал: Чотири роки тому... Дебальцеве... Загинув Іса Мунаєв, не громадянин України. Воїн Ічкерії, котрий знав, хто напав на Україну, на відміну від тих, що готові ставати на коліна перед Путіним

Під час російсько-чеченської війни російські солдати вбили доньку Мунаєва, якій нещодавно виповнилося півтора роки, та сестру. Тому він усе добре знав про "духовність" скрепних солдатів.

"Чотири роки тому... Дебальцеве... загинув Іса Мунаєв, не українець,не громадянин України. Воїн Ічкерії, що знав, ХТО напав на Україну. На відміну від "непритомних", що і надалі не бачать що "війна", а не АТО; і хто реальний ворог", - написала Мар'яна Городецька на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук" та поділилися світлиною Героя. Патріоти України пропонують і вам згадати його та деякі моменти його біографії.

Під час Першої чеченської війни Іса Мунаєв був командиром 1-го штурмового батальйону імені Леми Мунаєва. Мав звання підполковника поліції. З 12 січня 1998 року обіймав посаду начальника Заводського РО ШДБ Чеченської республіки (наказ МШДБ ЧР про призначення на посаду N 312 л/с від 15.02.98).

Під час російсько-чеченської війни російські солдати вбили доньку Мунаєва, якій нещодавно виповнилося півтора роки, та сестру. 70-річного паралізованого батька побили прикладами, перевіряючи чи він не прикидається, згодом чоловік помер від отриманих травм.

У 1999 році призначений Асланом Масхадовим на посаду «коменданта Грозного». Був одним з основних учасників підготовки столиці Чечні до оборони наприкінці 1999 року. Брав участь у боях за Грозний у 1999–2000 роках. У деяких російських ЗМІ, з подачі прес-центру Об'єднаного угрупування російських військ в Чечні, було надруковано неправдиву інформацію про те, що Ісу Мунаєва вбито 1 жовтня 2000 року в ході зіткнення в одному з районів Грозного, однак на початку 2001 року його було призначено командувачем Південно-Західним сектором оборони. Отримавши важке поранення, змушений був залишити Чечню у 2007 році. Тривалий час проживав у Данії, де став одним із засновників організації «Вільний Кавказ».

У березні 2014 року, після російської анексії Криму, було створено Міжнародний миротворчий батальйон імені Джохара Дудаєва, командування яким узяв Іса Мунаєв. До складу батальйону увійшли не лише чеченські бійці, а й добровольці з багатьох європейських країн. Батальйон брав участь у бойових діях на сході України на боці української держави.

2 лютого 2015 року командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко на власній сторінці у Facebook повідомив, що Іса Мунаєв загинув 1 лютого під час боїв за Дебальцеве в районі смт Чорнухине.

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...

"Завдяки ним весь патріотизм вивітрився": Ексфутболіст газпромівського клубу несподівано наїхав на владу Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:08

Роман Широков, колишній футболіст пітерського Зеніта, спонсором якого є Газпром, заявив, що влада Росії в останні роки посприяла відсутності футбольного патріотизму у РФ. Широков заявив, що саме тому після кар'єри у Зеніті він спокійно грав за принципо...