Непогані статки: Вінничанин за 10 років заробив $300 тис... на обміні й оренді книжок

На семи квадратних метрах у Сергія Пелеха зібрано понад 45 тисяч примірників.

Сергій Пелех за десять років заробив 300 тисяч доларів на обміні й оренді книжок. Чоловік переконує, що аналогів його бібліотеці немає в Україні, а займає вона всього сім квадратних метрів. Про це розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За роки там назбиралось уже понад 40 тисяч різноманітної літератури. Чоловік дуже любить читати, тож вирішив ділитися своєю літературою з іншими. Шістнадцять років тому поїхав до Києва та купив першу тисячу книг. Так почався вигідний бізнес.

- Людина прийшла і дала чесне слово, а я їй даю книжку. Читач заплатив дві гривні, прочитав, приніс, доплатив 2 гривні 50 копійок і взяв нову книжку, - розповідає власник приватної бібліотеки Сергій Пелех. Найдорожча книга у читальні Сергія Пелеха 3 гривні 50 копійок, найдешевша - 50 копійок.

На семи квадратних метрах понад 45 тисяч примірників. Їх вінничанин збирав 10 років. Вклав у справу тисячу доларів, а заробив $300 тисяч. За останні шість років траплялося дуже мало випадків, коли клієнти не повертали книги. Сюди постійно приходить понад три тисячі читачів.

У бібліотеці переважно жанри, які полюбляють люди старшого віку - детективи, фантастика, любовні романи. Нині Сергій купує і дитячі книжечки. За один день на обміні книг чоловік заробляє до шестисот гривень - це за умови, якщо буде понад 30 клієнтів. Іноді приходять і по 100.

Як каже власник бібліотеки, будь-який бізнес - це плюси і мінуси. Але щоб він був успішним - потрібно любити свою справу. А ще не гнатися за швидким заробітком, а натхненно працювати.


Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...