Несподівано: Українців перестали пускати за кордон через копійчані комунальні борги

Ілюстрація: like.sumy.ua

Останнім часом вкрай почастішали випадки, коли українців не пускають за кордон через борги, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання politeka.net.

Крім того, в списку "гріхів", через які прості українці не зможуть виїхати в іншу країну, опинилися і неоплачені комунальні квитанції, штрафи за порушення правил дорожнього руху, кредитні зобов’язання та аліменти.

За словами юристів рішення про невиїзд суди штампують вже пачками, немов на ксероксі.

Наприклад, Мелітопольський районний суд Запорізької області розглядав позов про заборону українцю виїжджати за кордон через заборгованість перед "Мелітопольськими тепловими мережами" на суму 4179 грн і в 1059 грн - перед водоканалом. Чоловік збирався виїхати до Вірменії, щоб провідати матір. На щастя, суддя увійшов в положення і дозволив виїзд. А в Одеській області суд заборонив виїзд українцю за кордон, через те, що у нього борг в 992 грн перед місцевим водоканалом.

Позбавитися права відпочинку за кордоном можуть і ті, хто не виплачує невеликі особисті борги. Наприклад, Горохівський районний суд Волинської області в жовтні заборонив чоловікові виїзд за межі країни у зв’язку з боргом фізичній особі в 1589 грн. Часто не випускають з країни і злісних неплатників аліментів.

"Раніше комунальники присилали листи з погрозами подати до суду. Але з ростом тарифів і збільшенням випадків неплатежів комунальні підприємства змушені реально йти в суди. А накласти заборону на виїзд з країни - набагато простіше", - пояснюють експерти.

"Немає чим за газ та світ заплатити": Народний артист розповів, яку пенсію отримують легендарні українські співаки

середа, 24 квітень 2024, 19:41

Відомий співак, композитор та народний артист України Іван Попович заявив, що має пенсію 5 тис. грн в місяць. Також він розповів про тяжку долю багатьох українських зірок після завершення кар'єри, передають Патріоти України. Попович повідомив, що пенсі...

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...