Несподівано: Вчені прийшли до висновку, що кава і алкоголь продовжують життя

Все добре, що в міру...

Люди, які в міру вживають алкоголь і каву, мають більше шансів дожити до 90 років, ніж ті, хто повністю відмовився від цих напоїв. До такого несподіваного висновку прийшли експерти Каліфорнійського університету, передають Патріоти України з посиланням на UCI Mind.

Вчені провели масштабне дослідження, в ході якого стежили за станом здоров'я 1600 респондентів у віці від 70 років. Починаючи з 2003 року респонденти кожні півроку проходили медичне обстеження, неврологічні та нейропсихологічні тести, а також виконували когнітивні і фізичні завдання, на підставі чого експерти збирали повну інформацію про їхнє здоров'я. Також дослідники фіксували дані про харчування і прийняті препарати.

Як виявилося, більшість з учасників експерименту, які дожили до 90 років, до останнього не відмовляли собі в каві та алкоголі. Йдеться про адекватні дози, які, за твердженням вчених, надавали позитивний вплив на розумові здібності людей похилого віку.

При цьому експерти підкреслили, що майже половина учасників експерименту старше 90 років мала проблеми з пам'яттю, страждала деменцією і іншими порушеннями роботи мозку.

Зібрали майже 3,5 млн євро на снаряди для ЗСУ: Відомі українці відповіли листом подяки народу Словаччини (текст)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:41

Відомі українські громадські, культурні та інші публічні діячі й лідери думок підписали лист від української громадськості до словацького народу на знак подяки за збір коштів для української армії у Словаччині, повідомляють Патріоти України. У Словаччи...

Скандальний священник "відзначився" жартом про удар по телевежі Харкова, українці відреагували

вівторок, 23 квітень 2024, 13:16

Відомий священник ПЦУ Олександр Дедюхін знову опинився у центрі скандалу – на цей раз він вирішив "пожартувати" про мешканців Харкова, які залишились без доступу до телебачення після того, як окупаційні війська Росії завдали удару по телевежі 22 квітня...