Несвідомі негідники "русского мира": Аксьонов впевнений, що кримчани навмисне скаржаться на відсутність світла

Кримчани часто не розуміють, чи є взагалі графіки відключень, бо про це їх ніхто не інформує.

Аксьонов упевнений, що деякі кримчани "навмисно скаржаться" на відсутність світла. Ілюстрація:molbuk.ua

Глава Криму Сергій Аксьонов заявляє про "незадовільну якість" інформування населення про мінливі графіки подачі електроенергії. При цьому Аксьонов підкреслив, що "деякі скаржаться спеціально", передають Патріоти України з посиланням на Крым.Реалии.

"Уряд республіки розуміє картину, деякі скаржаться спеціально. Але тим не менше, на кожне звернення має бути адекватна реакція. Краще ми десять разів вийдемо за помилковим викликом, ніж один раз хтось замерзне. За всіма скаргами, особливо тими, які надходять на адресу штабу, повторно буде проведено службове розслідування: які заходи були прийняті для усунення причин, через які люди не можуть нормально жити", - цитує Аксьонова прес-служба кримського уряду.

Тим часом кримчани часто не розуміють, чи є взагалі графіки відключень, про це ніхто не інформує. Як правило, електрику вимикають в одних і тих же будинках або районах в межах населеного пункту. Наприклад, у селищі Зуя під Сімферополем світло дають на півгодини через кожні 3-4 години. У Чорноморському районі світло вимикають 4-5 разів на добу, в квартирах холодно. "Це несправедливо", - скаржаться місцеві жителі.

Нагадаємо, 30 грудня в Крим перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження, ймовірно, в результаті підриву, електроопори в Херсонській області. Зараз ЛЕП, по якій передавалося в Крим до 250 МВт, відновлена, проте електроенергія в Крим не подається, оскільки закінчилася дія контракту з постачання електрики на півострів.

Як повідомив керівник кримського управління МНС Сергій Шахов, Крим зараз отримує 931 МВт електроенергії при потребі до 1350 МВт, і в "години пік" проводяться віялові відключення.

Зараз Крим забезпечується за рахунок власної генерації, генераторних установок з Росії та по Енергомосту з Кубані. Багато жителів скаржаться на несправедливий розподіл електроенергії по регіонах. Також в Керчі, Євпаторії через проблеми з електрикою відключалися котельні.

Бронювання від мобілізації подовжено для ще однієї категорії військовозобов'язаних: Що варто знати

понеділок, 6 травень 2024, 13:22

Кабінет міністрів подовжив на місяць термін дії відстрочки від призову для працівників "Укрзалізниці". Про це йдеться в постанові уряду № 492 від 3 травня "Деякі питання бронювання військовозобов’язаних працівників залізничного транспорту", передають ...

Кабмін внесе зміни в правила перетину кордону через новий закон про мобілізацію: Кого зачепить

понеділок, 6 травень 2024, 12:50

У зв'язку з новим законом про мобілізацію в Україні, який набуде чинності 18 травня 2024 року, Кабінет міністрів внесе зміни до правил перетину кордону. Зокрема, вони стосуватимуться осіб, які мають право на відстрочку. Про це 6 травня повідомив речник...