"Неизвестно, за что умер. Скорее всего, за нефть": Родичі загиблих у Сирії росіян розлютились на Путіна

Якщо послухати родичів та друзів, то можна подумати, нібито загиблі військові були дуже добрими, любили дітей, а в Сирії нікого вбивати не збиралися, а виключно "допомагали".

Родичі загиблих росіян запевняють, нібито ті приїхали в Сирію "не воювати". Фото: соцмережі.

Родичі загиблих в Сирії льотчиків, чий Іл-20 був російською ракетою С-200, запущеною сирійськими ППО, вважають їх смерть трагічною випадковістю і вірять, що метою їх місії була «допомогу сирійцям». Про це вони розповіли журналістам телеканалу «Дождь», передають Патріоти України.

Так, брат загиблого льотчика Віктора Квасенкова Євген називає місію в Сирії «відрядженням», в яку той, як виявилося, рвався, оскільки «хотів все спробувати». А військовим льотчиком він став за наполяганням батька, який пояснив синові, що зараз «тільки військові та поліція - хоч якась стабільність ... можеш квартиру отримати».
Друзі Квасенкова чесно відповіли журналістам, що не розуміють, за що росіяни воюють в Сирії. «Просто невідомо, за що загинув ... Незрозуміло, за що - за батьківщину, або за славу, або взагалі за нафту». Швидше за все, за нафту", - запропонували вони ймовірну причину останньої «відрядження» приятеля.
Штурман Олександр Вечернін, за словами його родичів, планував служити до пенсії, а потім перейти в цивільну авіацію. Від останнього відрядження його відмовляли, проте він заявив, що «так треба, ми повинні їм (сирійцям. - ред.) допомагати».
Сюжет телеканалу викликав великий резонанс в соцмережі. «Всі ці історії однакові ... що у Вагнера, що в регулярній армії ... Був хороший, посміхався, роботи немає, хочеться жити по-людськи... Вас, росіяни, зробили гарматним м'ясом, створили такі умови, що вихід або в армію на контракт, або в поліцію з Росгвардією якщо пощастить», - констатував Костянтин Панченко.
Володимир Капран, в свою чергу, поцікавився, чи є в присязі Російської Федерації клятва захищати Батьківщину за межами своєї Батьківщини, наприклад, в Україні, Сирії і т. ін. «Ніяк Росію не залишать в спокої. То Грузія нападе на Грузію, то Україна нападе на Україну, то Сирія нападе на Сирію ... », - іронізує Сергій Мазур.

Загальну ж точку зору висловила Олена Захарова, яка здивувалася словами родичів, що загиблий їхав на війну, але не воювати. «Відсутній причинно-наслідковий зв'язок. Син вирушив на війну, але не воювати! На прогулянку? Або був розрахунок, що вбивати буде тільки він?», - поцікавилася вона.

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...