Незламний дух: Український морпіх втратив частину черепа, але рветься знову на фронт (відео)

Олександр був розвідником, коли отримав першу травму, але повернувся на війну. Друге поранення було важчим, але воїн все одно хоче й надалі захищати Батьківщину

Олександр Фрайтаг. Скрін відео

Морпіх Олександр Фрайтаг втратив частину черепа в АТО місяць тому від ворожої міни в Широкіно. Тепер він лікується в столичному шпиталі, але готується повернутися на фронт. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на 5 канал.

Служити Олександр пішов ще під час третьої хвилі мобілізації. Став розвідником 92-ї механізованої бригади. Там отримав першу травму голови. Після нетривалої реабілітації повернувся до ЗСУ і пішов на контракт в морську піхоту, у 36-ту бригаду. 10 жовтня позицію в Широкіно терористи накрили мінометним обстрілом.

“Міна вибухнула недалеко від голови, пробило каску. Мене паралізувало відразу ж, сам пересуватися не міг, а товариш, бойовий побратим побачив, що я не можу рухатися сам, підлетів, витягнув мене з-під вогню”, – заявив боєць. У лікарню Олександра доставили з пораненням голови. У нього досі відсутня частина черепа. Через травму мозку він спочатку не міг рухати ні правою рукою, ні ногою, але зараз почуває себе краще.

“Це хворий, який надійшов у вкрай важкому стані. Практично носилковий був хворий. Практично не рухався, був колясочний. На сьогодні йде процес реабілітації і відновлення”, – сказав лікар Олександра. Боєць вже добре ходить, відчуває руку. Однак каже, що робити складні рухи або писати поки не може. Щоб натренувати руку, чоловік вибрав оригінальний метод – вишивання.

“Вишивання допомагає відточувати точність рухів. Вся ця скурпульозність. Ну і подобається трохи. Тим більше нудно лежати”, – говорить морпіх. Поки гроші на його лікування виділяє держава. Але якщо його звільнять в запас за станом здоров’я, лікуватися доведеться самостійно. За півроку на Олександра чекає чергова операція: замість втраченої частини черепа йому встановлять металеву пластину. Її вартість – понад 80 тис. грн.

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...

Водій загинув на місці: На Чернігівщині автівка врізалася в блокпост (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:50

В Чернігівській області 27 березня водій Renault Scenic на виїзді з міста Корюківка врізався у блокпост і загинув. Про це повідомляє обласна поліція, передають Патріоти України. Зазначається, що 23-річний водій автомобіля Renault Scenic не впорався з к...