​Незламний лицар УПА: У Львові активісти "Азова", УНА-УНСО та "Правого сектора" провели смолоскипну ходу в пам'ять генерала Шухевича (відео)

Патріоти вшанували день пам’яті головнокомандувача Української повстанської армії, який прийняв смерть героя 5 березня 1950 року, б’ючись до останнього подиху на одинці з загоном НКВС.

Українська молодь вшановує легендарного героя Романа Шухевича

Знаково, що захід відбувся у місті, де і прийняв останній бій генерал-хорунжий Роман Шухевич, наголошують Патріоти України

В акції взяли участь активісті цивільного корпусу «Азов», УНА-УНСО та «Правого сектору». Учасники ходи пройшли від пам’ятника Тарасу Шевченку на проспекті Свободи до Каменю борцям за свободу України на вулиці Вітовського. Представники духовенства провели панахиду.

Герой України, син командира УПА Юрій Шухевич закликав шанувати на найвищому рівні всіх борців за незалежність України. За його словами, важливо пам'ятати про наших пращурів, які боролися за свободу, а також сучасників.

"Так як ті, що билися пліч-о-пліч з Шухевичем, і ті, що зараз взялися за зброю, воюють за ту ж ідею", - зазначив політик.

Під час ходи активісти скандували лозунги: «Бандера, Шухевич – герої України», «ОУН-УПА – державне визнання», «Слава Україні! – Героям слава!», «Слава нації! – Смерть ворогам!», «Ідея нації – проти деградації».

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...