Ні честі, ні гідності: Курченко програв суд президенту України

Одіозний олігарх хотів отримати спростування від глави держави, який назвав його злочинцем.

Сергій Курченко. Фото: соцмережі.

Український бізнесмен-утікач, власник «Українського медіахолдингу» Сергій Курченко програв суд президенту України Петру Порошенко. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на рішення Печерського райсуду Києва від 12 жовтня.

Курченко хотів отримати спростування від глави держави, який назвав його злочинцем. «Відповідно до тієї інформації, яку я маю, пан Сергій Курченко є злочинець, він знаходиться в розшуку і проти нього порушена кримінальна справа. По тих злочинах, які скоювалися в Україні, ми будемо робити все можливе, щоб розслідування в цих кримінальних справах було прискорено, й об'єкти, які належали йому, через прозору процедуру не були вкрадені в держави», - сказав Порошенко 7 жовтня 2016 року під час перебування в Одесі.

Слова українського президента ретранслював телеканал «1+1» у випуску програми телевізійної служби новин «ТСН 19:30». На думку позивача, інформація, озвучена Порошенком, є недостовірною і має бути спростованою. До суду представник Курченка принесла два компакт-диски з відеороликами програми «ТСН» від 7 жовтня 2016 року. Однак суд під час перегляду відеофайлів звернув увагу – дата їхнього створення є відмінною від 7 жовтня 2016 року і не є записом ефіру програми телевізійної служби новин «ТСН 19:30».

«Оскільки позивачем не доведено достовірність та відповідність реальним подіям зазначених відеозаписів, а відтак такі компакт-диски не можуть бути визнані судом належними та допустимими доказами», - вважає столичний суд. Тому суд дійшов висновку, що Курченко не довів факту поширення президентом України Петро Порошенком та ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1» недостовірної негативної інформації стосовно позивача у телевізійному ефірі телеканалу «1+1» у випуску програми телевізійної служби новин «ТСН 19:30».

У дійсності на Youtube-каналі ТСН залиті два випуски програми «ТСН 19:30» за 7 жовтня 2016 року. При цьому дата їхньої публікації – 2 квітня 2018 року. Що цікаво: поява відеопрограми ТСН під датою 2 квітня 2018 року може мати пояснення самим перебігом судової справи. Так, Печерський райсуд Києва 20 листопада 2017 року призначив розгляд позову Курченка до Порошенка і телеканалу «1+1» на 4 квітня 2018 року. 3 квітня 2018 року до суду надійшов відзив на позовну заяву від ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1». А 4 квітня засідання було знято з розгляду і перенесено на 17.05.2018 року.

Нагадаємо, що 16 жовтня стало відомо про те, що Курченко програв позов проти Порошенка. У повідомленні на той момент не було жодних подробиць справи. Як відомо, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко і бізнесмен Сергій Курченко завдали Україні збитків на суму 198 млрд. грн. 23 березня 2016 року генпрокуратура склала повідомлення про підозру Курченку за махінації зі скрапленим газом, внаслідок чого державі було завдано збитків на загальну суму понад 2 млрд. грн.

На початку грудня 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко оприлюднив записи телефонних розмов, ймовірно, Северіона Дангадзе та представника українського бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії. На плівках чоловіки домовляються про фінансування бізнесменом масових акцій протесту в Україні. Зокрема ГПУ зафіксувала отримання оточенням Саакашвілі близько $0,5 млн від бізнесмена Сергія Курченка для проведення мітингів.

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...