Нічого не залишилося: Американці, що хлинули на Кубу, випили все місцеве пиво, - ЗМІ

Через наплив туристів з США на Кубі вичерпалися запаси пива: попит на напій місцевого виробництва значно перевищує пропозицію пивоварень.

На Кубі почалася  «пивна криза». Фото: news.flexcom.ru.

Після того, як президент США Барак Обама ослабив обмеження на поїздки на Кубу в прагненні покласти край у більш, ніж п'ятдесятирічній ворожнечі з країною Карибського басейну, американські туристи прибувають на острів в значній кількості. Кубинські бари, кафе і АЗС в останні тижні відчувають дефіцит пива національних брендів Cristal і Bucanero - місцеві пивоварні не можуть забезпечити достатню пропозицію. Такий результат напливу американських туристів спровокований наростаючим потеплінням у відносинах двох держав, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За словами місцевих підприємців, державні заклади виявилися в більш важкому становищі, ніж приватні, так як вони «не можуть шукати постачальників, де захочуть», а можуть продавати тільки те, що дозволяє уряд.

У травні на Кубу прибуде перше за багато років круїзне судно з Майамі, тому перед місцевими пивоварами стане нетривіальне завдання по нарощуванню обсягів виробництва слабоалкогольного напою.

В кінці 2014 року США і Куба домовилися нормалізувати відносини. У квітні 2015 го лідери двох країн - Обама і Рауль Кастро - провели історичні переговори, а місяць потому Вашингтон виключив Кубу зі списку країн-спонсорів тероризму.

20 липня 2015 року цього року в Гавані і Вашингтоні офіційно відновили роботу посольства США і Куби, що ознаменувало відновлення дипломатичних відносин між країнами. На початку грудня країни домовилися про відновлення прямого поштового сполучення, а в середині лютого 2016 року - комерційного авіасполучення.

"Мене це торкається особисто": Усик закликав світ зупинити енергетичний терор Росії

понеділок, 13 травень 2024, 16:50

Український боксер Олександр Усик разом з ДТЕК просить світову спільноту допомогти захистити і відновити українську енергосистему від російських терористичних атак. Боксер записав відповідне відеозвернення, опубліковане в його соціальних мережах. «Це а...

"Ви взагалі в курсі, що люди життя своє віддають за стяг?": У Києві двірник використав прапор України як мішок для скошеної трави

понеділок, 13 травень 2024, 16:39

У Києві двірник використав прапор України як мішок для скошеної трави. Подія сталася у Деснянському районі столиці. Перехожі викликали поліцію. Про це повідомив військовослужбовець Збройних сил України Вадим Бондаренко у Facebook. Військовий, який захи...