"Ніхто в світі не співчуває поразці РПЦ в Україні", - The Economist

Ні Росія, ні Україна насправді не можуть похвалитися ідеальними оцінками міжнародних агенцій, які стежать за дотриманням свободи віри. Однак, у РФ ситуація в рази гірша. Найгірші порушення права на віросповідання відбуваються на Донбасі і в Криму - українських регіонах, окупованих російськими військами з 2014 року, пише The Economist, повідомляють Патріоти України.

Як йдеться в звіті Держдепартаменту США, військові сили Росії на сході України "продовжують затримувати і ув’язнювати вірян "Свідків Єгови", так само як і інших релігійних лідерів".

Видання нагадує, що «Свідки Єгови» опинилися під тиском в Росії з квітня 2017 року, після того, як Верховний суд вирішив додати секту до списку заборонених, екстремістських організацій. Під час 11-ї зустрічі Президентської ради громадянського суспільства і прав людини в Кремлі Путін раптом змінив своє ставлення до течії, заявивши: «Свідки Єгови теж християни. Я не дуже розумію, чому їх переслідують. Тож це потрібно переглянути». Всього в Росії 170 тисяч послідовників течії. Близько 100 її членів вже зіштовхнулися з кримінальними обвинуваченнями. Нещодавно в новій публікації Путін назвав «повним нонсенсом» те, що в його країні до релігійних груп ставляться так само, як до терористів лише за їхні вірування.

Секта конфліктує з багатьма урядами у світі, тому що її послідовники відмовляються служити в армії. Однак, пом’якшення ставлення Кремля до неї дивує багатьох. Хай там як, а у Росії немає причин чекати, що світ буде співчувати вірянам РПЦ в Україні. Ніхто не буде підтримувати російських православних і сварити ПЦУ в той час, як сама Москва порушує свободу на віросповідання на своїй території. Вірогідно, в цьому і полягає причина зміни російського тону щодо релігійних течій.

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...