Німецькі конструктори розробили гармату для боротьби з російськими танками "Армата" і Т-90

Новинка була представлена на міжнародній виставці озброєнь Eurosatory 2016 у Франції.

У Франції відкрилася виставка сухопутних озброєнь. Фото: ЕРА.

Фахівці німецького оборонного концерну Rheinmetall Defence винайшли потужну танкову гармату для боротьби із сучасною бронетанковою технікою, включаючи російські основні бойові танки, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Представник концерну зазначив, що розробка дослідного зразка нової гармати завершилася в травні 2016 року.

"Найближчим часом Rheinmetall Defence розпочне її вогневі випробування на полігоні", - сказав він.

За словами представника RD, повна маса гармати становить близько трьох тонн, маса ствола - 1,4 тонни, 51 калібр. Зазначається, що бронепробійність знаряддя збільшена не менше, ніж на 10%, у порівнянні з гарматою танків Leopard 2A5 і Leopard 2A6.

"Новою гарматою можуть оснащуватися як танки, що розробляються, так і ті, що вже поставлені у війська. Вона зможе боротися з новітніми бойовими машинами, такими, як Т-14 "Армата", й останніми модифікаціями Т-90", - сказав представник компанії.

Для нової гармати Rheinmetall розробляє два типи снарядів, зокрема, бронебійний підкаліберний з опереним сердечником і піддоном, що відокремлюється (БОПС), а також осколково-фугасний із функцією дистанційного підриву.

"Нас фінансує... Пенсійний фонд": Як військовий "Дід" веде чоловіків 60+ нищити окупантів

неділя, 28 квітень 2024, 19:55

Проти армії Російської Федерації ведуть "неофіційну" війну українські дідусі, яких об'єднав у ротно-тактичну групу 67-річний Олександр Таран - по-фронтовому "Дід". Йдеться про бійців, що не входять до складу Збройних сил України через літній вік. Однак...

Три дні залишався в комі: 27-річний суперважковаговик помер після першого нокауту в кар'єрі (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 19:35

Конголезький суперважковаговик Арді Ндембо помер після поразки нокаутом від кубинця Нестора Сантани. Про це повідомляє промоутерська компанія Viva Promotions, передають Патріоти України. Бій Ндембо — Сантана відбувся 5 квітня в межах шоу Team Combat Le...