Ностальгія за фейками: Ромашкове поле для м'ясників в шоколаді

Україночки, а пам'ятаєте, як в епоху "перерозвиненого" соціалізму єдині колготки зашивали висмикнутою з коси волосиною? А як помаду з вазеліну і червоної пасти, видутої зі стрижня, варили? І в Москву з усіх куточків СРСР за шмотками їздили?

Черги за хлібом і кількою в томаті - будні громадян СРСР. Фото: politolog.netПатріоти України пропонують увазі читачів матеріал блогера Марченка, якій він залишив на сторінці Фейсбук, - своєрідні роздуми-спогади про лише деякі моменти епохи соціалізму, дурість і недолугість тих, хто ностальгує по тому, чтого ніколи в природі не існувало. Так, він пише:

"Читачка написала комент про СРСР. Що там у простих людей все було добре: попрацював робочим, потім став інженером, потім директором заводу. Аж прям представилося собі таке ромашкове поле, по якому пурхають робочі з розвідними ключами: - а що це ви, Арсен Борисович? - Так ось, на інженера вчуся, Костянтин Олегович! - Клара Цеткін на допомогу, душа моя! - Слава праці! - Воістину слава КПРС!

Так ось. Брехня все це. Не було в СРСР такого шоколаду. Тому що, як не крути, а не побудуєш завод для кожного робітника, щоб він там директором був. Елементарно не вистачить директорських крісел на всіх. Більше того, радянський робітник не сильно прагнув в інженери.

Як відомо, СРСР був найбільшою справедливою країною в світі: заробляли там все приблизно порівну. Робочий - близько 100 рублів, інженер - 110-120. Але інженера кожен день взгрівалоначальство. Інженеру щодня доводилося змушувати робочих працювати. Якщо робочий нап'ється і впаде в котлован, інженера посадять. Чи варто це двадцяти рублів надбавки до зарплати? Та невже ... До того ж, красти робочим було куди зручніше, ніж інженеру і лівими у них виходило набагато більше, ніж у ІТРівців. Так що вибачте, якщо розчарую любителів великої країни, але черга до вакансії м'ясника стояла в рази більше, ніж в найпрестижніший вуз.

І дійсно так, м'ясники в тій державі були дуже непростими людьми".

Супутники Starlink перевантажені через магнітну бурю: Маск пояснив ситуацію

неділя, 12 травень 2024, 9:59

Скандально відомий американський комерсант Ілон Маск повідомив про підвищене навантаження на супутники Starlink (належать його компанії SpaceX) через геомагнітну бурю на Сонці. Про це він написав у своїй соцмережі "Х" (екс-Twitter). "Прямо зараз відбув...

Не пропустіть! У українців забиратимуть землю - для правильного оформлення лишились лічені місяці

неділя, 12 травень 2024, 9:57

В Україні земельні паї, на які досі правильно не оформили право власності, забиратимуть та віддаватимуть місцевим громадам. Цей процес розпочнуть 1 січня 2025 року. Уповноважений ВР України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що цей термін треба про...