Нові факти беззаконня в УПЦ: Митрополит Володимир перед смертю просив нардепа Деркача захистити його від тиску Новинського (фотофакт)

Митрополит Драбинко розповів, що перед смертю Сабодан просив зробити депутатський запит у ГПУ через постійні психологічні тортури, влаштовані йому деякими "регіоналами" на чолі з Януковичем

Фото: блог Олександра Драбинко

Митрополит Олександр Драбинко у своєму блозі виклав допис щодо останніх місяців життя митрополита Володимира Сабодана. Драбинко заявив, що Сабодан казав про тиск на нього з боку "людей Януковича" навіть регіоналу Андрію Деркачу та благословив його зробити депутатський запіт до ГПУ з цього приводу, повідомляють Патріоти України.

"31 березня 2014 року у Феофанії Предстоятеля УПЦ відвідав народний депутат України Андрій Деркач, який запитав Митрополита Володимира про доцільність депутатського запиту до прокуратури, щодо фактів злочинного тиску на Блаженнішого зі сторони колишніх посадовців.

Блаженніший Митрополит Володимир підтвердив, що такий тиск дійсно мав місце та надав Андрію Леонідовичу благословення на здійснення відповідного депутатського запиту.

Свідками події був я (митрополит Олександр), архімандрит Антоній (Сергєєвський), С. Бут, архімандрит Гедеон (Харон), архімандрит Іона (Радзивіл), черговий лікар", - пише Драбинко.

Нагадаємо, що у ГПУ тривають слідчі дії щодо виявлення обставин відсторонення від церковної влади покійного митрополита Володимира. Юрій Луценко заявив, що статус Вадима Новинського може змінитись (зараз він проходить як свідок).

Після початку цього процесу у ГПУ Московський Патріархат на чолі з Новинським розпочали масову "акцію" у пресі, закликаючи в жодному разі не розслідувати осбтавини смерті та хвороби Сабодана. З огляду на підсилення останнім часом інформаційної хвилі щодо доказів зв'язків УПЦ МП з сепаратистами, Церква все більше втрачають парафіян. Поведінка Новинського (влаштування мало не бійки з митрополитом Олександром) остаточно відвернула велику кількість вірян від Московського Патріархату, розповідають самі парафіяни.

Спецкореспондент Анна Бондаренко

Зірка Титаніка і Володаря перснів: Помер відомий британський актор

неділя, 5 травень 2024, 20:15

Британський актор Бернард Гілл, який зіграв капітана Едварда Сміта в оскароносному фільмі Титанік, помер 5 травня рано вранці. Сумну новину повідомив агент Гілла, передають Патріоти України. Бернарду Гіллу було 79 років. Причина смерті поки що не назив...

Це порнософт чи реклама колготок?: Кандидатку від Польщі на вибори до Європарламенту розкритикували за фото

неділя, 5 травень 2024, 19:51

Речницю польської партії "Конфедерація" Еву Зайончковську-Гернік, яка балотується на вибори до Європейського парламенту, розкритикували за агітаційне фото. Про це повідомляє Polskie Radio, передають Патріоти України. Один із лідерів "Конфедерації" Слав...