Нові "туристи Путіна" відпочили на Донбасі? На кладовищі псковських десантників з'явилися "свіжі" могили

Могили знаходяться на кладовищі «Крестовському» і на некрополі в селі Вибути в 30 хвилинах їзди від Пскова.

Могили російських військових під Псковом. Фото: Новая газета.

На кладовищах під Псковом, де в 2014 році були поховані загиблі за нез'ясованих обставин десантники, з'явилися нові могили військовослужбовців, передають Патріоти України.

За інформацією російських ЗМІ, деякі могили «зовсім свіжі, з тимчасовими табличками». Вони знаходяться на кладовищі «Крестовському» і на некрополі в селі Вибути в 30 хвилинах їзди від Пскова.

Повідомляється, що на могилах десантників, які загинули в серпні 2014 року, замість безіменних хрестів з'явилися нові обеліски з чорного граніту з гравіюванням. Пам'ятник вартістю близько 100 тисяч рублів на могилі одного з військових, як повідомили ЗМІ, оплатило Міноборони.

Закриті похорони кількох військовослужбовців-контрактників в передмістях Пскова пройшли 25 серпня 2014 року. Де і за яких обставин вони загинули, не було відомо. Журналіст з російської газети почав власне розслідування, після чого з'ясував, що солдати могли брати участь в збройному конфлікті в Донбасі проти українських військ.
У ті ж дні українська влада також заявляла про участь псковських десантників в боях в Донбасі, але в Міноборони Росії спростовували цю інформацію.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...