Новий законопроект ВР: В Україні за знущання над тваринами саджатимуть до в'язниці

Документ спрямовано на посилення адміністративної та кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами, їх мордування, а також цькування тварин одна на одну, їх вбивства і пропаганду цього негативного явища у суспільстві.

Ілюстрація:http://nebayduji.net/l

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №5119-1 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо запровадження гуманного ставлення до тварин). За таке рішення проголосували 243 народних депутата, передають Патріоти України з посиланням на 112.uа.

Згідно пояснювальної записки, документ спрямовано на посилення адміністративної та кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами, їх мордування, а також цькування тварин одна на одну, їх вбивства і пропаганду цього негативного явища у суспільстві.

У тексті закону прописано, що жорстоке поводження з тваринами, їх мордування або вчинення інших дій, що призвели до їх мучення чи каліцтва, може тягнути на штраф від 3400 грн до 8500 грн (раніше навіть мордування, що призвело до смерті тварини, передбачало штраф до 340 грн).

Окрім того, знущання над тваринами, що відносяться до хребетних, вчинене із застосуванням жорстоких методів або з хуліганських мотивів, а також нацькування зазначених тварин одна на одну, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, можуть призвести до арешту на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 3 років.

А якщо те саме зробили в присутності малолітнього, покарання передбачає обмеження або позбавлення волі від 3 до 5 років.

Знущання над тваринами, вчинені з особливою жорстокістю, або якщо вони призвели до каліцтва чи загибелі, або вчинені групою осіб, тягнуть позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...