Новина росЗМІ про "помилку Данії" на "Євробаченні" виявилася фейком російської пропаганди - журналіст

Брехливі кремлівські ЗМІ вигадали інформацію, що Данія "помилково" віддала голоси Україні замість Австралії.

Джамала перемогла чесно. Фото:www.bbc.com

Те, що член журі Євробачення 2016 від Данії помилково віддав 12 балів Україні замість Австралії, насправді вигадка російських пропагандистів. Фейк викрив у своєму ЖЖ російський журналіст Андрій Мальгін, повідомляють Патріоти України з посиланням на Інформаційні війська України.

За його словами, на офіційному сайті Євробачення про цей випадок немає ні слова, а російські ЗМІ посилаються на Eurovisionworld.com – це просто один з фанатських сайтів Данії. По-друге, як зазначив журналіст, Хільда Хейк не була головою журі, як повідомляють ТАСС і НТВ.

Головою журі була Кайа Брюель. А Хейк – лише один з 5 членів журі. Більш того, кожен з членів національного журі Данії був перед голосуванням проінструктований аудитором з міжнародної компанії Deloitte.

Після закінчення голосування всі вони підписали в присутності аудиторів протокол зі своїми оцінками, тож вони прекрасно бачили, що Україні йдуть 12 балів.


Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...