"Новинському пора покаятися", - митрополит УПЦ Олександр (Драбинко) про свого тюремника

Новинський впевнений у своїй безкарності, а тому не боїться постати перед українським правосуддям, адже вважає, що "якщо проблему можна вирішити за гроші, це не проблема - це витрати," - наголосив митрополит.

Митрополит Олександр (Драбинко). Фото:risu.org.ua

Новинський полетів на Афон, але в понеділок обіцяв повернутися. А в Раду у п'ятницю надійшло подання про притягнення депутата до відповідальності. Про це пише Слово і діло, передають Патріоти України.

ГПУ підготувало подання, в якому мова йде в тому числі про перевищення влади і здійсненні злочинів спільно з Віктором Януковичем і правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі тодішнього архієпископа Драбинко, коли той був помічником нині покійного предстоятеля УПЦ Володимира Сабодана.

Митрополит Олександр (Драбинко) переконаний, що депутат і олігарх повинен покаятися за ганебну історію, в яку втягнув не тільки себе, але і митрополита УПЦ МП Антонія.

У колонці на сайті священнослужитель написав, що Новинський впевнений у своїй безкарності, а тому не боїться постати перед українським правосуддям.

Як і інші вітчизняні олігархи він знає, що "в пострадянському просторі актуальна єврейська мудрість: якщо проблему можна вирішити за гроші, це не проблема - це витрати," - сказав митрополит.

"Мені невідомі методи, якими Новинський будував свою бізнес-імперію. Підозрюю, що не дуже чесними. Але точно я знаю про нього одне - він дійсно грав ключову роль у злочинній спробі Януковича відсторонити від керівництва УПЦ покійного Митрополита Володимира", - пише Драбинко.

За словами Драбинка, митрополит Антоній перебуває під контролем Новинського: "Не буду приховувати: мені сумно дивитися на те, як церковний ієрарх знаходиться під таким помітним впливом світської людини. Сумно спостерігати, як митрополит Антоній перетворив посаду керуючого справами УПЦ на посаду керованого."

Драбинко вважає, що Новинський має як мінімум публічно покаятися в тому, що брав участь в ганебній історії відсторонення від влади Блаженнішого Митрополита Володимира.

Як повідомлялося раніше, 23 червня митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) звернувся в поліцію із заявою про погрози розправою з боку народного депутата Вадима Новинського.

За інформацією відділу комунікації ГУ Національної поліції в Рівненській області, слідчо-оперативна група встановила, що біля Корецького Свято-Троїцького жіночого монастиря (Рівненська обл.) виник конфлікт між 53-річним народним депутатом, жителем Києва, і священнослужителем, який приїхав на богослужіння.

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...