Новини "ДНР": Бойовики на блокпостах тотально перевіряють вміст телефонів донеччан

Окупанти записують номер паспорта, номер телефону та імей-код телефону усіх, хто в'їжджає в "молоду республіку".

Бойовики на блокпостах тотально перевіряють вміст телефонів донеччан. Фото: torez.info.

Проїзд блокпостів бойовиків на деяких напрямках ускладнюється новими перевірками, які можуть загрожувати безпеці донеччан. Про це пишуть самі проїжджаючі, які зазнали таких перевірок, повідомляють Патріоти України з посиланням на donpress.com.

Бойовики серйозно ускладнюють проїзд, затримуючи черги для перевірки мобільних телефонів громадян. Така ситуація, зокрема, спостерігається на Маріупольському напрямку - в Оленівці такі перевірки тривають уже кілька днів.

Донеччани пишуть, що бойовики перевіряють паспорт і телефон кожного громадянина, що перетинає блокпост. "Заносять дані з паспорта, а потім і номер телефону. Всі виходять з машини і підходять до віконця з паспортом і телефоном, біля віконець черга, по черзі всі здають телефони і паспорта. У кого діти, показують свідоцтво про народження, потім в іншому віконці все повертають", - пишуть донеччани.

"При вас в віконці запитають номер телефону, попросять ввести комбінацію і сказати імей-код телефону. І вносять в базу, і ще паспорт. Коли проїжджаєте в наступний раз, ви вже в базі, і дивляться вас за паспортом і все. Так що повільно, поки всіх не внесуть, наступні рази набагато швидше", - пояснив інший коментатор.

За словами проїжджаючих, телефони пред'являє кожен особисто. Вони відзначають, що так і не зрозуміли, навіщо потрібні такі перевірки. "Начебто, перевіряють на предмет крадіжки ... але це звичайно абсурдно звучить", - пишуть користувачі.

Деякі коментатори в соціальних мережах припускають, що бойовики насправді можуть переглядати вміст телефонів, виявляючи "шпигунів" або людей, які не є прихильниками "республік". Однак підтвердження цим припущенням немає.

Вбивці на трибунах: Під час футбольного матчу ворожий фанат кинув ніж у голову гравцю, що подавав кутовий (відео)

середа, 24 квітень 2024, 8:05

Під час матч 18-го туру чемпіонату Колумбії між командами Медельїн та Атлетіко Насьональ один з фанатів ледь не завдав великої шкоди гравцю гостей, передає

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...