Ну, тепер заживуть: У "ДНР" на ювелірні вироби почали ставити клеймо "молодої республіки" (фотофакт)

"Ювеліри" впевнені, що СБУ може допустити розповсюдження цієї низькоякісної продукції в Україні та навіть за кордоном.

Підробка з "ДНР". Фото: "Новини Донбасу"

В Україні стали з'являтися ювелірні вироби і злитки з клеймом незаконної організації «ДНР». Ювеліри попереджають, такі вироби не проходили обов'язкові жорсткі процедури державного пробірного контролю, прийняті в Україні і в країнах Віденської пробірної Конвенції, до вступу в яку запрошена країна. Тому довіряти цим клеймам, як і якості виробів у цілому, не можна, пише сайт "Новини Донбасу", передають Патріоти України.

«Зазначені вироби можуть поширюватися на території України в районах зони проведення АТО, а також на прилеглих територіях. Вони повинні вилучатися з обігу, а суб'єкти скоєння правопорушень залучатися до відповідальності відповідно до закону», - розповів президент Союзу ювелірів України Дмитро Видолоб.

При цьому ювеліри впевнені, якщо державні органи не розроблять заходи щодо запобігання поширення такої продукції з пробірним клеймом «ДНР», то така «ювелірка» може розійтися не тільки по території України, а й по інших країнах світу.

«Така ювелірна продукція може вільно поширюватися навіть у США, адже Федеральна торгова комісія (FTC) визнає будь-які маркування (таврування) ювелірної продукції іноземного походження, яке засвідчує пробу сплаву дорогоцінного металу, з якого виготовлений виріб», - зазначив Видолоб.

При цьому наголошується, що крім ювелірних виробів на територію України стали потрапляти золоті злитки, в більшості своїй, підроблені. Якщо раніше банкіри виявляли їх раз на півроку, то потім - раз в півмісяця, а зараз буває і по два випадки в тиждень.

Життя повністю змінилось: Пара під час ремонту в кухні знайшла схований скарб на кругленьку суму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:55

Пара була приголомшена, коли під час ремонту будинку розкопала бетонну підлогу в кухні й знайшла захований скарб вартістю 60 000 фунтів стерлінгів (майже три млн гривень). Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Роберт та Беккі Фукси розкопувал...

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...