“Никакой братской любви нет. Россия всех нас сделает рабами - переходим на сторону Киева", - сербські найманці "Л/ДНР"

Сербські найманці шоковані тим, що серед бойовиків так званих "Л/ДНР" і російського командування дуже багато мародерів, холоднокровних убивць і шарлатанів.

Cербський найманець, який воював на Донбасі проти України. Ілюстрація:ipress.ua

Після двох років війни на Донбасі іноземні найманці донбаських сепаратистів остаточно розчарувалися в ідеях "русского мира" і втікають на батьківщину. Не зупиняє їх навіть те, що в рідних місцях втікачів чекає суворе покарання за участь у військовому конфлікті на території чужої країни. Про це пише Диалог, зазначають Патріоти України.

Сербські ЗМІ пишуть, що найманці сепаратистів шоковані тим, що серед бойовиків і російського командування дуже багато мародерів, холоднокровних убивць і шарлатанів.

"Нам доводилося бути присутніми під час обстрілу житлових районів. Ополченці підводили свою артилерію на позиції і відкривали вогонь по мирних жителях, а потім все це видавали за обстріл ЗСУ. Це спрацьовувало. Багато людей вірили цьому обману", - розповів ЗМІ найманець. За словами бойовиків, їм доводилося впритул стикатися на полі бою з українськими військовими: "Вони не здавалися до останнього, билися, як тигри. Українські солдати дійсно воюють за мир, і ми тепер розуміємо, що повинні бути на їхньому боці - стороні правди і честі".

Нещодавно сербські бойовики "Л/ДНР", які вибралися з окупованих територій Донбасу, звернулися до своїх земляків і прихильників проросійських ідей із закликом не піддаватися пропаганді Москви. Найманці, що брали участь в бойових дії на стороні бандформувань, говорять, що їхати в Донбас заради збагачення теж не варто - за час конфлікту лідери батальйонів "Л/ДНР" втопили в крові "братський народ", пограбувавши нажите і знищивши все, що неможливо було відібрати у звичайних людей, а рядові "солдати" часто не отримують навіть зарплати.

"Бог покарає їх і їхні родини за вбивства ні в чому не винних людей. Ми навіть готові відсидіти у в'язниці в покарання за цю війну і закликаємо всіх молодих людей не слухати обман і пропаганду. Там все брехня, там немає війни за мир і дух, там злодійство, грабіж і мародерство. Вже тисячі хлопців загинули там, повіривши Росії", - говорять бойовики" Л/ДНР ".

"Ця війна може прийти і в наші будинки, на нашій землі ми будемо воювати проти російських окупантів. Прощення і виправдання нам, звичайно, немає, але ми хотіли б спокутувати свої вчинки кров'ю і стати в один ряд з захисниками України! Ми не хочемо, щоб" русский мир" вбивав наших матерів, дітей і дружин", - заявили ЗМІ найманці.

Слід зазначити, 27 березня правоохоронці Сербії затримали найманця "ЛЄДНР" Радомира Почучу, який спробував повернутися на Батьківщину на човні по Дунаю. Тепер на батьківщині його чекає тюремне ув'язнення за участь в бойових діях на території чужої держави.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...