"Никто даже не сообщил мне, что он в плену": Дружина російського найманця поскаржилася, що від нього відмовилися РФ і "ДНР" (відео)

Москвич Денис Сидоров приїхав воювати в Україну у 2015 році і потрапив в полон 8 вересня 2016 року. Раніше Сидоров воював в Чечні, де за його зізнаннями проводив етнічні чистки.

Денис Сидоров. Фото:http://vlada.io/

Російські найманці, які приїжджають "звільняти" Донбас і воювати на стороні "Л/ДНР", опинившись у полоні або залишившись інвалідами після поранень, стають непотрібними ні командуванню "республік", ні російській владі. У мережі з'явився відеозапис, на якому родичі та однодумці російського бойовика Дениса Сидорова, який воював за "ДНР" та потрапив в полон до українських військових, розповідають про його незавидну долю і просять "владу ДНР" посприяти його обміну. Про це пише Четвертая власть, інформують Патріоти України.

Друзі Сидорова нарікають, що Росія не хоче нести за нього відповідальність, а командування "сил ДНР" звільнило російського найманця заднім числом і відмовилося від нього, через що він тепер не може потрапити в списки на обмін військовополонених.

З розповіді стало відомо, що москвич Денис Сидоров приїхав воювати в Україну у 2015 році і потрапив в полон 8 вересня 2016 року. Раніше у нього вже був бойовий досвід в Росії. Там Сидоров воював в Чечні. Після повернення з війни працював в російській міліції.

"Через адвоката я узнала, что его уволили задним числом. Никакой юридической и гуманитарной помощи российская сторона не оказывает. В списках на обмен его нет. "ДНР" по сути от него отказалась. Никто из руководства со мной не связался. Никто даже не сообщил мне, что он в плену. Я все узнала через интернет" - розповіла дружина бойовика Христина Сидорова.

За словами українських військових, Денис Сидоров зізнався на допиті, що брав участь в етнічних чистках у Чечні.

Постраждали багато людей: У Черкасах тролейбус наїхав на пішоходів (фото, відео)

середа, 8 травень 2024, 21:44

У Черкасах 8 травня сталася дорожньо-транспортна аварія. Там тролейбус не пропустив автомобіль Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), вдарився, перевернув авто і сам проїхав пів квартала по тротуару. Про це розповіли у поліції Черкаської обла...

Адвокат розповів, скільки в'язнів насправді хочуть воювати

середа, 8 травень 2024, 21:30

На думку адвоката Сергія Старенького, невелика кількість ув'язнених виявить бажання воювати. За різними оцінками, якщо тисячу осіб мобілізують, "то це буде велика кількість". Верховна Рада сьогодні, 8 травня, ухвалила закон про мобілізацію засуджених о...