Нитки розрізняє на дотик: Сліпа майстриня з Луцька в'яже спеціальні рукавиці для бійців АТО (відео)

За три роки Валентина Мазурик з Луцька передала захисникам на Схід тисячу пар власноруч зв'язаних рукавиць.
Валентина Мазурик. Фото: скріншот з відео.

Вона втратила зір і слух, але не втратила дар бути людиною. І попри те, що сама потребує допомоги, знайшла спосіб, як допомагати іншим. За три роки Валентина Мазурик з Луцька передала захисникам на Схід тисячу пар власноруч зв'язаних рукавиць. Про те, як солдати взимку тримають зброю голіруч, жінці розповів її син – боєць батальйону імені Кульчицького, передають Патріоти України із посиланням на 24 канал.

Валентина Мазурик розрізняє нитки на дотик. Якого вони кольору, жінці підказують близькі.

"Я дуже хочу, щоби швидше закінчилася війна. Це моя найбільша мрія. А самі хлопці її не закінчать. Треба щоби всі: і діти, і дорослі їх морально підтримали", – розповіла в’язальниця рукавиць для воїнів Валентина Мазурик.

Для солдатів жінка дов'язує тисячну пару рукавиць. За три роки використала 110 кілометрів пряжі. Таких не купиш, фасон розробила сама.

"Якщо сказав, що в рукавичках незручно воювати, то, думаю, треба пальці відкрити. А якщо палець змерз – отак можна нагріти його. На блок-посту говорять, що зручно, стріляти можна, бо в рукавичках палець сковзає", – поділилась розробкою Валентина Мазурик.

Подарунки від рукодільниці на фронт везуть волонтери. У кожну пару рукавиць жінка кладе папірець із побажанням, щоб солдату і на душі стало тепліше.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...