Обама планує зробити суровішими правила продажу зброї

Свою позицію президент висловить 6 січня, у прямому ефірі.

Барак Обама. Фото: tatler.ru

Президент США Барак Обама має намір посилити правила продажу зброї в США. При встановленні нових правил приймається до уваги велика кількість загиблих за останні десять років - до 100 тисяч, повідомляють Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

Як заявляється, тепер служби безпеки повинні будуть перевіряти біографії як продавців, так і покупців зброї. З цією метою планується збільшити штат співробітників спецслужб на 200 осіб, для чого Обама планує запросити у конгреса додаткові 500 мільйонів доларів.

"Мета цього - тримати злочинців подалі від вогнепальної зброї", - прокоментувала заплановані нововведення міністр юстиції США Лоретта Лінч.

Законодавча ініціатива дозволить закрити лазівку в законі, через яку покупці можуть уникнути перевірок - якщо зброя купується на юридичну особу. Також планується поширити дію нових правил на осіб з психічними захворюваннями.

"Немає іншої політичної теми, яка викликала б таку ж стурбованість у президента, як насильство із застосуванням зброї в нашій країні", - заявила Валері Джарретт, один з радників Обами.

Фініш? Ломаченко задумався над завершенням кар'єри

вівторок, 7 травень 2024, 1:45

Український боксер Василь Ломаченко (18-0, 9 КО) готовий завершити свою професійну кар'єру. Про це 36-річний спортсмен розповів у коментарі Fox Sports, передають Патріоти України. Наступний бій українець проведе за титул IBF у легкій вазі проти австрал...

Почнеться епоха вимирання? Вчені попередили про нову загрозу екологічної катастрофи

вівторок, 7 травень 2024, 0:30

Чисельність багатьох видів джмелів у всьому світі скорочується. Через аномальну спеку їх гнізда перегріваються, внаслідок чого гинуть цілі виводки личинок. Вчені попереджають, що планеті загрожує нова екологічна катастрофа, якщо на Землі повністю зникн...