Об'єднані "духом ненависті до Росії": У РФ дитячий журнал "Барвінок" та книги Дмитра Павличка назвали екстремістськими

Психолінгвіст, який проводив експертизу українських видань, вилучених у Москві в Бібліотеці української літератури, робив свої висновки після прочитання збірки "Бандеризація України - головна загроза для Росії".

У дитячому журналі "Барвінок" росіяни знайшли екстремізм. Ілюстрація:radiosvoboda.org

У Росії книги українського поета Дмитра Павличка і дитячий журнал "Барвінок", вилучені в ході обшуку в Бібліотеці української літератури в Москві, визнали антиросійськими. Про це повідомив адвокат директора цієї бібліотеки Наталії Шаріної Іван Павлов і опублікував копію експертизи на своїй сторінці в Facebook, зазначають Патріоти України.

"У мене на руках черговий історичний документ - експертиза книг, вилучених в ході обшуку в Бібліотеці української літератури. Експертизу провів завідувач відділом психолінгвістики Інституту мовознавства Російської академії наук Євген Тарасов. Досвід роботи експерта за спеціальністю - з 1953 року ... Відомості про український націоналізм експерт черпає зі статті "Фашизм і русофобія - основи ідеології українського фашизму" зі збірки "Бандеризація України - головна загроза для Росії", - зазначив він.

Згідно з документом, чотири поетичні збірки Павличка об'єднані "духом ненависті до Росії".

За словами Павлова, в списку з 24 досліджених книг єдина, в якій експерт не знайшов закликів до міжнаціональної ворожнечі, належить перу Джорджа Сороса.

"Експерт оцінив її як "посередній аналіз політичної ситуації на початку 90-х років", зазначивши лише недоброзичливе ставлення автора до Росії. У дитячому журналі "Барвінок" екстремізм знайшовся. Наприклад, у реченні "Вперед на укропів!"- кричав невеликого зросту москаль ..." і в використанні слова "рашисти". Окремо наголошується згадка участі російських військових в українському конфлікті, що, на думку експерта, не відповідає дійсності", - написав він.

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як у селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...