"Обменяйте на Сенцова": У мережі висміяли влаштований Кремлем галас навколо заарештованого в Україні пропагандиста

У мережі користувачі виявилися не настільки лояльними до Вишинського, тут же згадавши про українського режисера Олега Сенцова, який знаходиться під арештом в Росії з 2014 року.

Кирило Вишинський. Фото: Цензор.НЕТ.

Херсонський міський суд продовжив арешт затриманому керівникові агентства "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському до 28 грудня. Про це повідомив його адвокат Андрій Доманський, передають Патріоти України.

Уточнюється, що попередній термін арешту журналіста закінчується в неділю, 4 листопада. У Росії тут же відреагували на продовження арешту Вишинському звинуваченнями на адресу України.

"Кирило Вишинський заарештований виключно за те, що виконував свої професійні обов'язки: описував події, висловлював свою оцінку цих подій для того, щоб донести правду до тих, хто хоче знати, що відбувається на Україні в умовах, коли там медійний простір, по суті справи, вичищено від будь-яких російських засобів масової інформації", - передає слова глави МЗС Росії Сергія Лаврова після зустрічі з генсеком ОБСЄTelegram-канал 360tv.

Підтримав колегу і прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков. "Вишинський повинен бути негайно звільнений. Це не тема обміну. Це порушення всіх правил. Порушення принципів свободи преси, бо фактично він заарештований за журналістську діяльність. Його діяльність на Україні не відрізнялася від того, чим займаєтеся в Москві ви [українські журналісти]. І ми вітаємо. Ми знаємо, що ваша діяльність не стикається з якимись обмеженнями", - цитує його слова Telegram-канал LIFE SHOT.

У мережі користувачі виявилися не настільки лояльними до Вишинського, тут же згадавши про українського режисера Олега Сенцова, який знаходиться під арештом в Росії з 2014 року.

Новий скандал: На Закарпатті жінки напали на військових (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:14

19 квітня на Закарпатті стався черговий конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про ситуацію розповіли у Закарпатському обласному ТЦК, передають Патріоти України. Там ...

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...