​Обожнювачам Комсомольську до уваги: Повернути Горішнім Плавням колишню назву вже неможливо, - директор Інституту національної пам'яті​

Українцям зі збільшовичених назвами міст варто навчитися любити ту автентичність, котру не всі можновладці усвідомлюють, включно з президентом.

Горішні Плавні - майже неземна краса України

Будьмо трохи поетами, друзі-горішньоплавці, і хай дурисвіти кепкують, а естети з усієї країни заздрять, закликають Патріоти України. Давайте дослухаємося до освіченої людини.

"Щодо того, як будуть звикати, можна навести древній приклад. Якщо ви поїдете на Майдан Незалежності й запитаєте, де розташована площа Жовтневої революції, то ніхто вам не відповість. А більш актуальний приклад - це місто Іллічівськ, який буквально ще минулого літа боровся за те, щоб залишити назву, в кінці минулого року перейменувався в Чорноморськ і в цьому році вже відзначав День міста під новою назвою. Всі щасливі й виготовляють нові бренди в Чорноморську й ніяких негативних запитів немає. Люди до цього звикли і радіють", - розповів В'ятрович ТСН.

При цьому він зазначив, що місцева міська влада продовжує підбурювати жителів розмовами, що повертати колишню назву або придумувати нову вона має намір у суді. "Нічого насправді з цього вже неможливо. Варто скористатися надзвичайною популярністю цього дуже красивого й впізнаваного нового бренду", - сказав В'ятрович.

Тому директор Інституту національної пам'яті порадив владі й жителям міста отримати вигоду від нової, привабливої назви. "Сподіваюся, що вистачить розуму місцевої влади та громадськості щодо Горішніх Плавнів, які отримали найбільш впізнаваний бренд в Україні і мають величезний туристичний потенціал, який може бути інвестицією в розвиток всього міста", - підкреслив він.

Нагадаємо, рішення Верховної Ради про перейменування Комсомольська в Горішні Плавні набрала чинності 3 червня 2016 року. Місто було перейменоване у рамках декомунізації.

Міський голова Горішніх Плавнів Полтавській області Дмитро Биков виступає за зміну нинішньої назви міста, так як більшість жителів проти події перейменування.

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...