Обстріли в Донецьку: Мирні жителі розповіли про життя в окупованому місті

Найбільше страждають окраїнні райони Донецька - Петровський, Куйбишевський, частина Київського.

В Донецьку почастішали обстріли. Фото: uapress.info.

Мирні жителі, які до цього часу живуть в Донецьку, розповіли про збільшення обстрілів з боку терористів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Сегодня".

Жителі Донецька кажуть, що в неділю звуки "вихідних" були чутні в центрі міста. "Відчуття, що стріляли величезні гармати. Все це почалося ближче до вечора, ми були на вулиці і загнали терміново дітей додому", - ділиться донеччанка Людмила Парфенюк.

Чому активізувалися бойовики, можна припускати з великою часткою ймовірності. Жителі Донецька запевняють: як тільки десь починаються переговори по Донбасу або обговорюється ця болюча тема - на окупованих територіях починається кінець світу.

"На питання:" Чого це вони так активно стріляти почали? "Відповідь треба шукати в новинах. У ці вихідні був саміт НАТО, тому і стрілянина була. Коли зустрічі в Мінську - те ж саме, прямо бісяться, стріляють куди завгодно", - каже житель Київського району Донецька Олександр Шкіря.

За його словами, останнім часом під вікнами його будинку часто катається бойова техніка бойовиків - ті ж САУ, наприклад.

"Відстрілявся кудись в сторону Авдіївки - і їде назад. А мешканці будинків по коридорах сидять, бояться", - зазначає Шкіря.

Як і раніше найбільше страждають окраїнні райони Донецька - Петровський, Куйбишевський, частина Київського.

Чим ближче лінія розмежування, тим сильніше розриви снарядів і страшніші ночі для мирних жителів. Наприклад, будинок Євгенії Шиман знаходиться всього в двох кілометрах від лінії розмежування - в Петровському районі Донецька. На її вулиці майже вже не залишилося будинків, яких би не торкнулися обстріли. Посічені осколками снарядів стіни, вибиті вікна або зрешечений паркан місцеві жителі навіть не вважають ушкодженнями.

"Моїй родині ще, можна сказати, пощастило: паркан трохи зрешетило восени і в травні два вікна вибило осколками. Слава богу, все це сталося коли було тепло, а не в лютий мороз", - розповідає донеччанка, показуючи затягнуті клейонкою віконні рами приватного будинку .

"Ви думаєте, нам з чоловіком тут не страшно жити з маленьким сином? У нас вже немає сил, але більше просто нікуди йти. Наш коридор вже давно перетворився в спальню, в разі сильних обстрілів, коли волосся просто дибки стає, ми спускаємося в льох. Таких днів влітку стає все більше. Найбільше серце обливається кров'ю за сина. Йому всього 7 років, він замкнувся, його не цікавлять іграшки, а коли він в останній раз посміхався - я навіть і не пам'ятаю. Коли починають стріляти, я його, звичайно ж, заспокоюю як можу, але він мене ніби не чує. Нещодавно, коли був сильний обстріл, він забився в шафу, а коли виліз - виявилося, намочив штанці від страху. Я навіть не можу передати, в якому ми розпачі ... "- ділиться донеччанка.

У той же час військово-політичний експерт Дмитро Тимчук розповів, що нарощування бойових дій на Донбасі - один з елементів політичного тиску на українську владу.

"Москва не полишає спроб продавити в Україні закон про місцеві вибори на Донбасі", - підкреслив Тимчук.

За його словами, бойовики намагаються відтіснити військових від стратегічних об'єктів і насамперед - від Донецька.

Ірландія може скоротити державну підтримку для українських біженців

вівторок, 14 травень 2024, 2:35

Ірландія цього тижня розгляне питання про скорочення державної підтримки для шукачів притулку та біженців, у тому числі тих, хто прибув з України, з метою приведення системи відповідно до систем інших європейських країн. Про це у понеділок заявив прем'...

"Я вб’ю його!": Мама Усика пригрозила Тайсону Ф’юрі за неприпустиму поведінку до свого сина

вівторок, 14 травень 2024, 0:55

Чемпіон світу за версіями WBA, WBO та IBF у суперважкій вазі Олександр Усик розповів про реакцію своєї мами на поведінку володаря титулу WBC Тайсона Ф’юрі. . Український боксер зізнався, що його мама була незадоволена тим, що британець штовхнув йо...