Обвал будинку в центрі Києва: Під завалами знаходяться кілька людей, - Шкіряк

Під час обвалу будинку по вулиці Б.Хмельницького в Києві загинув один робочий.

Обвал будинку в Києві. Фото: dialog.ua.На місці обвалення будинку на вулиці Богдана Хмельницького в Києві рятувальники розбирають завали вручну: через побоювання подальшого руйнування конструкцій до робіт не можуть залучити техніку. За словами радника глави МВС України Зоряна Шкіряка, на даний момент врятовано шістьох осіб, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"За нашою інформацією там під завалами можуть знаходитися ще 2-3 людини, і ми точно знаємо, що одна людина знаходиться під завалами. На жаль, можна констатувати, що шансів на те, що він живий, практично немає. Зараз роблять все необхідне для того, щоб очистити безпосередньо будівлю від наслідків обвалу. Кілька разів була "хвилина тиші", щоб дізнатися, що є живі, на жаль, ніякого контакту встановити не вдалося ... тепловізори не показують, що є живі ", - заявив Шкіряк.

На місці НП перебувають кілька родичів працівників, які були на місці події в момент обвалення перекриттів.

"Сьогодні вночі гірничо-рятувальний загін зміцнював балки, будівля. Роботи проходять вручну. Ситуація дуже серйозна. Національна поліція завела справу "Порушення умов охорони праці". Зараз проходять слідчі дії ", - прокоментував Шкіряк.

За даними рятувальників, якщо роботи будуть тривати в такому ж авральному режимі, то через 2-3 дня завали можуть бути ліквідовані. Раніше повідомлялося, що під час обвалу будинку в Києві загинув один робочий. Розбір завалів триває.

Виплати біженцям: Ось яку грошову допомогу отримують українці у Німеччині та Польщі

четвер, 2 травень 2024, 6:59

Німеччина та Польща - дві країни, які прийняли найбільше українських біженців. Сукупно там перебувають понад половина всіх людей з тимчасовим захистом у ЄС."РБК-Україна" розповідає, які виплати та програми допомоги для втікачів від війни діють в Польщі...

В Україні ціни на популярний фрукт б'ють минулорічні рекорди: Що відбувається

четвер, 2 травень 2024, 6:48

Вартість бананів в Україні стрімко зросла. Закупівельна ціна перевищила торішній рекорд, сягнувши 49,8 грн за кілограм. У супермаркетах банани коштують уже близько 70 грн за кіло, передають Патріоти України. Причиною зростання є кліматичні зміни, які з...