"Очень хочется, чтобы Путин сдох, а Украина была свободной": Москвичі виступили на підтримку Надії Савченко

Мешканці російської столиці бажають українській льотчиці якомога скоріше опинитися вдома та просять пробачення за те, що в них така країна.

Надія Савченко. Фото: vesti.ru.

Учасники московської акції в підтримку народного депутата України, члена Постійної делегації України в ПАРЄ Надії Савченко, яку судять в Росії по сфабрикованою кримінальною справою, побажали їй швидше опинитися на Батьківщині. Відео з коментарями активістів опубліковані на YouTube-каналі російського журналіста Олександра Сотника, передають Патріоти України.

"Дуже хочеться, щоб ти швидше опинилася в Україні, щоб швидше (президент Росії Володимир. - ред.) Путін здох, щоб Україна була вільною, щоб громадяни України відчували свободу і далі розвивали свою демократію", - сказав один з жителів Москви.

Інша учасниця акції зазначила, що в очах Савченко видно бажання жити. "Я тут побачила фотографію, вона незрівнянна у красі своїй. В її очах читається тільки бажання жити, бажання жити у вільній країні і навіть в нашій країні потрібно пошукати людей, схожих на неї", - заявила вона.

Ще одна москвичка назвала Надію "бійцем". "Життя в Росії не цінується. І я думаю, потрібно жити на зло цьому упирю, якраз жити! Тому, що твоє життя потрібне, ти - боєць, а бійці нам потрібні", - акцентувала вона.

Також наводимо інші побажання Савченко від учасників акції: "Я хочу, щоб ти, Надя, жила, вижила, повернулася в рідну неньку Україну і була корисна для своєї Батьківщини. Ти для нас усіх приклад, приклад боротьби".

"Надя, ти стала символом боротьби з цим російським тоталітарним режимом, тримайся і живи". "Пробач, Надіє. В цій країні немає справедливості, феміда облажалася, мені соромно".

"Я вважаю Надю не тільки Героєм України, а й Героєм Росії. Вона за нас з вами віддувається". "Надюшо, я так хочу, щоб ти живою залишилася. Я не хочу бути ще співучасником вбивства. Я не знаю, як її умовити. Не треба доставляти нашому (президенту РФ Путіну. - Ред.) таке задоволення, щоб вона померла".

Євген Кошовий розповів, чому його донька Варвара навчатиметься в Польщі

неділя, 5 травень 2024, 14:41

Художній керівник і актор студії Квартал 95 Євген Кошовий в інтерв'ю KP розповів, що його старша донька, 16-річна Варвара мріє про велику сцену і тому багато займається вокалом, передають Патріоти України. Кошовий відповів, чому саме Польща імпонує Вар...

Українка Вероніка Мірошниченко зізналась, чому потиснула руку російській тенісистці

неділя, 5 травень 2024, 13:51

Тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка має російський паспорт, поділилась спогадами з матчів проти представниць країни-агресора. Українка розповіла, що на емоціях потиснула руку росіянці Анастасії Тиханової, однак після цього ігнорувала всіх спортсменок...