Очищають артерії! ТОП-10 продуктів, які рятують від інфаркту

Щоб бути здоровими, кровоносні судини повинні бути в порядку! Наліт на стінках судин і атеросклеротичні бляшки - одна з основних причин таких небезпечних захворювань, як інфаркт і інсульт. Закупорка судин призводить також до ішемічної хвороби серця, повідомляють Патріоти України.

Чи варто говорити, що уникнути проблем з серцево-судинною системою можна завдяки повноцінному, здоровому харчуванню! Кожен день ми можемо ставати здоровішими, всього лише вживаючи в їжу певні продукти. Натуральні речовини в них допоможуть організму своєчасно очищатися від шкідливих речовин і не накопичувати їх усередині судин.

Відмова від куріння і алкоголю, зниження ваги, високий рівень фізичної активності, чітко спланована дієта - необхідні складові профілактики атеросклерозу судин. У будь-якому віці це працює! Ні дня без фруктів і овочів: ось гасло людини, якій не загрожує інфаркт.

ТОП-10 продуктів для очищення артерій

Квітна капуста і брокколі

Вітамін К, присутній в брокколі, допомагає організму утримувати рівень холестерину в нормі. Харчові волокна, які містяться в квітній капусті, сприяють виведенню всіх шкідливих речовин, накопичуваних у тілі роками, і перешкоджають всмоктуванню холестерину в кишківнику. Лук-порей, часник, морква - ці овочі також допомагають організму очищатися.

Куркума

Куркумін, присутній у спеції, знижує тиск, а також зменшує ризик виникнення атеросклерозу в два рази при регулярному вживанні куркуми! До того ж це дуже ароматна пряність...

Спаржа

Спаржа зміцнює імунітет і повертає до життя помираючі клітини. Сапоніни, кумарини, аспарагін, вуглеводні сполуки, ефірні масла, аскорбінова і нікотинова кислоти в її складі допоможуть судинам залишатися чистими.

Кориця

Сприяє схудненню, зниженню цукру в крові та активізації обміну речовин. Щіпка кориці в чаї, каві і будь-якому іншому напої - безцінний внесок у здоров'я!

Авокадо

Їсти авокадо - недешеве задоволення, але іноді це можна собі дозволити! За рахунок вмісту ненасичених жирних кислот авокадо зменшує рівень холестерину в крові. Цей плід корисний не тільки для кровоносної системи, а й для шкіри: покращує її зовнішній вигляд, перешкоджає виникненню зморщок.

Гранат

Пунікалагін - потужний антиоксидант у складі граната, який допомагає видалити відкладення в судинах і артеріях. У людей, які звикли вживати в їжу зерна цього смачного плоду, судини не втрачають еластичність з віком!

Хурма

Калій, йод, антиоксиданти і поліфеноли в складі хурми знижують кількість холестерину в судинах. Деякі лікарі називають хурму кардіофруктом - настільки вона корисна для серця!

Спіруліна

Спіруліна має властивість відновлювати здорову міклофлору кишечника, покращує функціонування печінки, полегшує стан хворих на стенокардію і тих, хто страждає від перепадів тиску.

Зелений чай

Такий просте і доступний засіб, як зелений чай, допоможе боротися з атеросклерозом! Зелений чай виводить шлаки і токсини з організму. Крім того, катехіни, присутні в зеленому чаї, зменшують кількість вільних радикалів в організмі і перешкоджають розвитку серйозних захворювань.

Журавлина

За рахунок високого вмісту калію журавлина є цінним ресурсом для профілактики атеросклерозу. Також журавлина нормалізує травлення і всі обмінні процеси, допомагаючи організму залишатися здоровим і не мати ніяких проблем з серцем!

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Держпраці заявили, що під час воєнного стану українців не можна звільняти за прогули: Що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:22

Державна служба з питань праці заявила про те, що прогули тих співробітників, які переїхали в інший регіон або виїхали за кордон під час воєнного стану, не можуть бути причиною звільнення. Замість звільнення їх можна відправити в неоплачувану відпустку...