​Одеса б’ється за своє майбутнє: Люди проголосували за продовження блокування облпрокуратури (відео)

Активісти, які виступають проти призначення новим прокурором Одещини Миколи Стоянова, вирішили тримати пікет і надалі
Микола Стоянов

Народне віче під прокуратурою одноголосно вирішилг: блокада продовжуватиметься, повідомляють Патріоти України з посиланням на Depo.Одеса.

За словами активістів, обороти зменшувати не збираються. Стоятимуть доти, поки Миколи Стоянова не відправлять у відставку. Надвечір людей на "прокурорському майдані" стало тільки більше.

Нагадаємо, що під прокуратурою Одеської області триває безстрокова акція протесту. Головною вимогою активістів є відміна призначення на посаду головного прокурора Одеської області Миколи Стоянова.

Як відомо, 29 березня Віктор Шокін, перед зняттям його з посади генпрокурора, звільнив Давида Сакварелідзе з посади.заступника генерального прокурора - прокурора Одеської області.

Того ж дня Шокін призначив Стоянова прокурором Одеської області - на виконання постанови Одеського окружного адміністративного суду.

Стоянова призначали прокурором Одеської області у 2014 році. До цього він працював на різних посадах в органах прокуратури. 7 липня 2014 року тодішній генпрокурор Віталій Ярема заявив, що Стоянов написав заяву про звільнення. Пізніше Стоянов оскаржив своє звільнення в суді.

Саме він у 2010 році закрив справу проти одіозного лідера проросійської партії "Родина" Ігоря Маркова, яку згодом поновлювала ГПУ. Стоянова вважають людиною колишнього генпрокурора Святослава Піскуна. ЗМІ звинувачували його в організації корупційних схем.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...