Одного українця на дванадцять путінців: У Кремлі озвучили кількість українських військовополонених, яких сепаратисти готові обміняти

Відповідно до формули Мінських угод "всіх на всіх" необхідно звільнити 618 осіб, утримуваних українською стороною, і 47 - представниками "Л/ДНР", заявив Борис Гризлов.

Борис Гризлов. Фото:www.radiosvoboda.org

Повноважний представник РФ в Контактній групі по врегулюванню ситуації на Донбасі Борис Гризлов заявив, що відповідно до формули Мінських угод "всіх на всіх" необхідно звільнити 618 осіб, утримуваних українською стороною, і 47 - представниками "Л/ДНР". Про це передають Новости Донбасса, зазначають Патріоти України.

Він підкреслив, що формула Мінських угод - "всіх на всіх" - має на увазі "не якусь торгівлю, а саме безумовне звільнення сторонами людей, захоплених в ході конфлікту на Донбасі".

"Ми сподіваємося на те, що українська сторона погодиться з цією пропозицією", - сказав Гризлов, озвучивши такі цифри.

Нагадаємо, за даними, які озвучила представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи Ірина Геращено, кількість українських заручників незаконних збройних формувань на Донбасі станом на 14 вересня було 112 осіб. Після цього, українська сторона отримала в ході обміну двох полонених - Володимира Жемчугова і Юрія Супруна, тобто кількість заручників зменшилася до 110 чоловік.

У той же час Ірина Геращенко у своєму Facebook повідомила, що сепаратисти вимагають обміну 45 українських заручників на понад 600 бойовиків.

"Інша сторона наполягає, що в них перебувають тільки 45 бранців і вимагає звільнити понад 600 осіб, затриманих за тяжкі злочини. Серед цих осіб є ті, хто не має ніякого відношення до мінського процесу і до конфлікту на Донбасі, зокрема, затримані за підготовку терактів в Одесі та Харкові", - йдеться в повідомленні Геращенко.

Крім того, вона додала, що не вдалося обговорити питання незаконного затримання дітей, яких інша сторона оголосила диверсантами.

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...