Окупанти відібрали у Меджліса головний офіс у Сімферополі

Будівлю, у якій розташовувався Меджліс, передали етнографічному музею.

Головний офіс Меджлісу кримськотатарського народу в Сімферополі. Фото:24tv.ua

Головний офіс Меджлісу кримськотатарського народу в Сімферополі найближчим часом буде переданий кримськотатарському етнографічному музею. Про це повідомив агентству РИА Новости віце-прем'єр окупаційного уряду Криму Руслан Бальбек, інформують Патріоти України.

За словами Бальбека, будівля, розташована на вулиці Шмідта, 2 у Сімферополі, яка довгі роки вважалася головною "резиденцією" Меджлісу, є об'єктом архітектурної спадщини, який незаконно було передано у власність фонду "Крим".

"Севастопольський апеляційний суд поставив крапку у спорі і відновив історичну справедливість. Тепер будівля, що є об'єктом архітектурної спадщини, повернена у власність республіки", - сказав Бальбек і додав, що найближчим часом будівлю буде передано кримсько-татарському етнографічному музею.

Благодійна організація "Фонд "Крим" – це національно-культурна, благодійна і правозахисна організація, заснована Курултаєм кримськотатарського народу і зареєстрована 21 січня 1992 року, президент фонду – лідер кримськотатарського народу, уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Як відомо, 15 лютого Поклонська звернулася до Верховного суду регіону з проханням визнати Меджліс кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборонити її діяльність на півострові.

На фронті загинув відомий український актор

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:59

Відомий український актор театру і кіно Євген Шумілов загинув на фронті. Сумну звістку повідомив у Facebook його близький друг Іван Марченко, передають Патріоти України. Він зазначив, що Євген Шумілов мобілізувався до лав ЗСУ два роки тому і вирушив на...

До України повертаються заморозки: Синоптики розповіли, де й коли суттєво знизиться температура

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:30

Синоптики попереджають про суттєве зниження температури повітря в Україні. Як наслідок - у низці регіонів очікуються заморозки. Про це повідомили в Укргідрометцентрі, передають Патріоти України. Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні метеор...