Оліміада-2016: Україна таки подасть апеляцію на вкрадене росіянами "золото", - міністр Жданов

Рішення віддати перемогу російському спортсменові у греко-римській боротьбі було несправедливим, а перемогти повинен був українець, вважає міністр.

Ігор Жданов. Фото:www.segodnya.ua

Україна не згідна з підсумком змагання з греко-римської боротьби на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро. Міністерство спорту заявляє, що рішення віддати перемогу російському спортсменові було несправедливим, а перемогти повинен був українець. Таку точку зору озвучив глава Міністерства спорту і молоді Ігор Жданов, передають Патріоти України з посиланням на Диалог.

За його словами, суддівський результат був вкрай необ'єктивним. Золоту медаль на змаганнях борців віддали учаснику з Російської федерації Давіту Чакветадзе, а український спортсмен Жан Беленюк забрав срібло. На думку Жданова, результат повинен бути протилежним.

Міністр вважає, що зараз Україні необхідно подавати апеляцію на суддівське рішення. Відомо, що російський борець і суддя того змагання мають одну національність. При цьому, зазначає Ігор, суддя проживає на території Російської Федерації. Перемогу Чакветадзе віддали, щоб уникнути конфлікту інтересів, каже чиновник.

Ігор Жданов стверджує, що Олег Кравченко, який очолює Федерацію боротьби України, дотримується тієї ж позиції і погодився в необхідності оскарження такого рішення судді.

"Ми пишаємося, це щось виняткове": Перші у світі дев'ять близнюків, що вижили, святкують триріччя

неділя, 5 травень 2024, 7:59

Перші у світі дев'ять близнюків, що вижили, святкують 4 травня свій третій день народження. Вони насолоджуються цією подією вдома в Малі з батьками та шестирічною сестрою Судою. Про це пише Книга рекордів Гіннеса. Усі дев'ятеро дітей здорові та досягаю...

Нові правила: Хворих на діабет і ВІЛ можуть визнати придатними до служби й мобілізувати, - Міноборони

неділя, 5 травень 2024, 7:48

Придатними до служби в армії можуть визнавати навіть тих, хто страждає на серйозні захворювання, але зберігає достатню функціональність. Це стосується, зокрема людей із діабетом та ВІЛ, розповіла в ефірі телемарафону директорка департаменту охорони здо...