Олімпіада-2016: "Я граю за Батьківщину! Про таке навіть не мріяла", - 21-річна одеситка про перемогу над першою ракеткою світу

Українська тенісистка Еліна Світоліна на Олімпіаді в Ріо перемогла Серену Вільямс.

Еліна Світоліна перемогла Серену Вільямс. Фото: epizod.ua.

Перша ракетка України Еліна Світоліна (15) поділилася відчуттями від перемоги над Сереною Вільямс (1) (6:4, 6:3) у третьому колі Олімпіади, повідомляють Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Я завжди мріяла просто зіграти з нею. Обіграти її - про таке я навіть не мріяла.

Я дійсно не думала, що перемогла з рахунком 40-30, на матчболі, що я завершила вже матч на свою користь, - цитує Світоліну офіційний сайт Олімпійського турніру, - це просто нереальне відчуття, адже я не очікувала цього, навіть в той момент , коли я була в кроці від перемоги. Я думаю, що це дуже допомогло мені добре подумати, не очікувати помилок від суперниці, а просто боротися і не втрачати концентрацію.

Для мене Олімпіада важливіше, тому що в Україні більшість людей цінує більше олімпійське "золото", ніж перемоги на "Великому шоломі". Не думаю, що багато хто в Україні знає, що таке "Великий шолом". Я не граю за призи. Я граю за батьківщину!", - сказала Еліна.

До цього тижня 20-річна Світоліна грала з Вільямс чотири рази, в тому числі один раз в цьому році, і всі зустрічі програла, одного разу взявши сет.

34-річна американка, яка минулого тижня пропустила турнір в Монреалі через запалення плеча, по ходу матчу показувала своїй команді, що воно продовжує її турбувати.

У чвертьфіналі Світоліна зіграє з Петрою Квітовою (11), а в разі перемоги - з переможницею зустрічі Лаури Зігемунд і Моніки Пуїг.

Світоліна - стала першою представницею України, яка дійшла до чвертьфіналу Олімпійського тенісного турніру в одиночному розряді.

У 2008 році сестри Бондаренко стали півфіналістками парних змагань, поступившись сестрам Вільямс у трьох партіях.

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...