Оплот дитячого патріотизму: Київська школа №78 допомагає бійцям та присвячує їм зворушливі вірші (фото, відео)

"Хай Бог помститься за смертельні рани, бо кожна з них - жіноча то сльоза", - пишуть діти столичної школи про загиблих воїнів-захисників

Школа №78. Київ. Фото: Патріоти України

У київській школі №78 Печерського району, відзначеною бронзовою медаллю на міжнародній виставці "Сучасних закладів освіти", 13 жовтня пройшов концерт до Дня Захисника України. На ньому були присутні волонтери та бійці АТО, повідомляє кореспондент сайту Патріоти України.

Діти співали патріотичні пісні. Виконували козацькі танці. Читали пронизливі вірші, які написали самі - на честь наших героїчних воїнів. Творчість школярів викликала сльози на очах і у вчителів, і у батьків, і у самих захисників нашої рідної Батьківщини. Виступив перед дітьми і Роман Макаренко, командир спецбатальйону, голова громадсько-політичного руху "Український дім". Були присутні на святі і воїни 54-го окремого розвідувального батальйону.

Директор школи, Світлана Гаєва, розповіла: "Діти дуже переймаються подіями, які зараз відбуваються в Україні. І знають це не лише з теленовин - у школі навчаються діти переселенців, у багатьох учнів батьки є воїнами та волонтерами. Жах війни торкнувся їх особисто".

У квітні цього року в школі проходив благодійний фестиваль. Для поранених бійців АТО тоді на шкільному ярмарку зібрали понад 20 тисяч гривень. Крім того, цей заклад освіти співпрацював з волонтерами з "Народного тилу", "Медичної сотні". Деякі з дітей волонтерів навчаються у даній школі.

Мати учня 7-го класу Олена Костинська - громадський діяч, голова ГО "Координаційний центр патріотичних сил України". Також зі школою співпрацює волонтер Наталя Калиновська та "КОЛО.МЕДІА", відсилаючи захисникам продукти та теплі речі.

Діти передають нашим бійцям подарунки та листи, особливо - до Нового року та до дня Святого Миколая. Збирають для них речі та ліки на спеціальних ярмарках та шкільних фестивалях. Реабілітацією воїнів займається Станіслав Стовбан, зі 122-го батальйону. Маючи протез ноги, він все одно повернувся допомагати Батьківщині.

Зазначимо, що 78-ма школа Печерського району стала абсолютним переможцем Всеукраїнського конкурсу на визнання кращої моделі організації навчально-виховної роботи школи олімпійської освіти.

До Дня Захисника України учениця 10-го класу Софія Ерік написала пронизливий вірш, присвячений подіям на Донбасі:

"Безжалісно розбилися надії:

Пішов коханий на страшну війну.

Усі чекання,радощі і мрії -

Все знищив ворог, і лишив одну.

Меня здавалось, щастя вічним буде -

А як інакше? Бо була ж любов...

Я думала, що Бог нас не забуде,

Та замість світла пролилася кров.

Казав мені: "Готуємо весілля!

Я через місяць ,мила, повернусь!".

Пройшло іх три, вбиваюче безсилля

Ламало, та я знала: підіймусь...

Допоки звістка не прийшла жахлива:

Підступний ворог зі спини стріляв...

Я закричала: "Ні,це неможливо!

Він не помер,напевно просто впав!"

Але ,вже через тиждень поховали...

І я стояла, наче не жива,

Бо серце далі битись відмовлялось,

У всьому світі зщухла вмить трава.

І чорним став цей день,а інші - сірі

С тих пір не можу спати уночі.

Все сняться вороги та люті звірі,

А він приходить,просить: "Не кричи"...

Я вперше не послухаюсь, коханий!

Кричати буду - Богу в небеса,

Щоб він помстився за смертельні рани,

Бо кожна з них - жіноча то сльоза".

Спецкореспондент Анна Бондаренко

Праворуч директор школи, Світлана Гаєва.

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...