​Опублікована декларація Папи Римського і глави РПЦ щодо України

Є думка, що Понтифік пішов на значні поступки своєму «східному братові», якого ЗМІ прямо називають виразником волі Путіна

Патріарх Кирил та папа Римський ФранцискПатріарх Московський і всієї Русі Кирил та папа Римський Франциск висловили надію, що "розкол серед православних України буде подолано на основі канонічних норм", зазначають Патріоти України.

У спільній декларації вони також закликали свої церкви не підтримувати подальший розвиток конфлікту в країні.

- Ми сумуємо через протистояння в Україні, яке забрало вже безліч життів, що завдало незліченних страждань мирним жителям, занурило суспільство в глибоку економічну та гуманітарну кризу. Закликаємо всі сторони конфлікту до розсудливості, солідарності та діяльної миротворчості.

Закликаємо наші Церкви в Україні працювати для досягнення суспільної злагоди, утримуватися від участі у протиборстві і не підтримувати подальший розвиток конфлікту, — йдеться у спільній декларації.

- Висловлюємо надію на те, що розкол серед православних вірян України буде подолано на засадах чинних канонічних норм, що всі православні християни України житимуть в мирі та злагоді, а католицькі громади країни будуть цьому сприяти, щоб наше християнське братство було ще більш очевидним, — заявили патріарх і папа.

Російські ЗМІ поспішили вивести зі сказаного, наче святі отці погодили, що уніатство – не шлях до відновлення єдності церкви, в Україні зокрема.

Мобілізація в Україні набирає обертів: Алкоголіки та наркомани теж підуть служити?

понеділок, 6 травень 2024, 6:56

У Міноборони зазначали, що відповідно до нових змін до наказу щодо ВЛК при визначенні придатності чи непридатності військовозобов'язаного буде враховуватись не тільки його хвороби, але і порушення функцій організму, до яких призвели ці захворювання, пе...

"Оператор з’ясує": У Генштабі пояснили, як працівники ТЦК на вулиці перевірятимуть дані чоловіків

понеділок, 6 травень 2024, 6:50

Представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки за допомогою єдиного державного реєстру зможуть перевіряти, чи оновив військовозобов'язаний свої дані. Про це розповів представник Генштабу ЗСУ Юрій Глущенко в етері Radio NV, п...