Орда атакує: Росіяни накрили житлові квартали Авдіївки (відео)

Бойовики активізуються тоді, коли з міста їде місія ОБСЄ.

Руїни української Авдіївки. Фото: dn.depo.uaМинулого вечора російські банд-формування вели обстріли не лише по позиціях української армії, а й по житлових кварталах. В Авдіївці від обстрілів постраждав один цивільний. Чоловіка дістало осколками міни, зараз він у лікарні, передають Патріоти України з посиланням на 5 канал.

Обгорілі стіни, запах диму та де-не-де спалахують вогники. Вчорашній вечір видався гарячим на цій ділянці лінії фронту. Околиці старої Авдіївки. До окупованої Ясинуватої – рукою подати. Це все, що залишилося від будинку мирного мешканця. Снаряд прилетів близько сьомої вечора. Українські військові переконують: бойовики активізуються тоді, коли з міста їде місія ОБСЄ.

Господарів вдома не було. Ніхто з них не постраждав. А от на сусідній вулиці осколками зачепило чоловіка. Він у шпиталі. Його стан стабільний. Терористичні міни в неділю увечері зачепили кілька дворів у Старій Авдіївці.

До хати дідуся Юрія міна не долетіла кілька метрів. Осколки зрешетили дерева та господарський інвентар. Таке тут ледь не щодня, розповідає чоловік. Його вулиця тепер – пустка. Залишилися жити із шестеро людей. До війни було два десятки.

Представники української сторони спільного центру контролю і координації припинення вогню наочно демонструють звідки саме стріляли. За допомогою компасу визначають напрямок руху снаряда. Місцеві здебільшого бояться розповідати на камеру про обстріли. Тут лінія фронту проходить впритул до їхніх городів. Дерева і хащі цю місцевість роблять непроглядною.

У Старій Авдіїівці знову стає небезпечно. Доводиться повертатися ближче до мирної землі.

Міноборони оприлюднило ролик, який є плагіатом американського: ЗМІ стверджують, що "креативила" дружина Тимошенка, ексфункціонер ОП відреагував (відео)

субота, 11 травень 2024, 23:52

Колишній заступник глави ОП та чинний радник міністра оборони Кирило Тимошенко вимагає вибачень від видань "Детектор Медіа" та "Української Правди", передають Патріоти України. У суботу, 11 травня, "Детектор Медіа" написало, що новий відеоролик від Мін...

Тисячі українських чоловіків у Польщі готові їхати далі, а не вертатися до України, - ЗМІ

субота, 11 травень 2024, 23:40

Польща пообіцяла Україні допомогти з поверненням чоловіків призовного віку: тисячі українців можуть переїхати в інші країни, щоб уникнути цього. Про це пише Forbes, передають Патріоти України. Видання вказує, що набуття в Україні чинності нового закону...