Ось як виглядатиме справжній "робокоп": У США тестують перших роботів-поліцейських (відео)

У Санні Веллі (Каліфорнія) проходять тестування роботів-поліцейських K5 американської фірми Knightscope.

Американський робот-поліцейський. Скріншот.

Повністю автономні апарати зростом 5 футів і вагою 300 фунтів призначені для патрулювання різних місць, таких як автостоянки, райони розташування шкіл і кампусів, і т.д., з метою моніторингу ситуації та зниження кримінальної активності, зокрема самим фактом своєї присутності. Про це пишуть Патріоти України з посиланням на Русского еврея.

Апарати оснащені комплексом камер і сенсорів і здатні бачити, чути, визначати температуру, розрізняти і аналізувати запахи. У комплект їх обладнання входять радар, лазерний далекомір і ультразвуковий сенсор, завдяки чому роботи можуть орієнтуватися на місцевості і визначати відстані до оточуючих об'єктів і їх швидкості.

Самі "робокопи" зазвичай ведуть патрулювання зі швидкістю приблизно 2-4 км/год, але якщо треба, можуть розганятися до 29 км/ч. Роботи були продемонстровані в кінці 2015 року, але тестування на вулицях почалося лише зараз.

Апарати здатні фіксувати свою увагу на активності, яка видасться їм потенційно криміногенною, подавати сигнал тривоги і вести відеотрансляцію в поліцейську дільницю. Робот може, наприклад, зчитувати номери машин і зіставляти їх з поліцейськими базами даних.

Модель К5 не несе озброєння, але розглядається можливість оснастити такі моделі несмертельною поліцейською зброєю (типу ультразвукової, газової, електрошокерів та т.п.) для застосування в екстреній ситуації (наприклад при явній атаці на робота або спробі його зламати).

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...