Оце так! Коко Шанель була таємним шпигуном Третього рейху

У Франції розсекретили архіви Другої світової війни.

Коко Шанель. Фото: aif.ru.

У Франції стало відомо, що популярна дизайнерка 20 століття Коко Шанель була в списку нацистських агентів, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Були розсекречені архіви Другої світової війни, в яких міститься унікальна інформація про підпільні операції нацистів і французів. У документах, що зберігалися в Венсенському замку, містяться дані на кілька тисяч агентів, серед яких виявилася й ікона стилю Коко Шанель, записом з 1944 року.

"Джерело в Мадриді повідомило нас, що мадам Шанель в 1942-1943 роках була коханкою і агентом барона Ганса Гюнтера фон Дінклаге. Дінклаґе був аташе посольства Німеччини в 1935 році. Він працював агітатором, і ми підозрюємо його у тому, що він є німецьким агентом", - вказується в документі.

За словами відповідального за зберігання архіву Фредеріка Кегінера, в записах підкреслюється, що Шанель була записана в документах в якості агента абверу - органу військової розвідки і контррозвідки Третього рейху в 1919-1944 роках.

Кегінер помітив, що німці могли включити ім'я Коко Шанель як потенційного джерела інформації і виконавця доручень, але не можна стверджувати, що сама дизайнер усвідомлювала цей факт.

Археологи виявили місце утіх Олександра Македонського у царському палаці на півночі Греції (відео)

субота, 11 травень 2024, 6:15

Як пише GreekReporter, археологи стверджують, що виявили ванну кімнату Олександра Македонського в палаці Айгай на півночі Греції. Палац Айгай, що розкинувся на 15 000 квадратних метрів, розташований у церемоніальному центрі стародавнього македонського ...

Захотілось гострих відчуттів: Українець зі всіма дозвільними документами на виїзд заплатив $1500, аби перепливти Тису

субота, 11 травень 2024, 5:58

На Закарпатті прикордонники зафіксували неординарний випадок: українець із всіма дозволами на виїзд за кордон вирішив переплисти річку Тису, заплативши переправнику 1500 доларів. Про це розповів офіцер Мукачівського прикордонного загону Олег Селезньов ...