Оце так: Суддя з Одеси допомагав бойовикам "ДНР" віджимати житло на Донеччині

Співробітники Служби безпеки України затримали суддю районного суду в Одеській області та його спільника за підозрою в підробці судових рішень, що передають бойовикам "ДНР" квартир в Донецькій області, передають Патріоти України.

Повідомляється, що встановлений факт того, що учасники організованої групи, до складу якої входили суддя, бойовики "ДНР" та інші особи, протягом 2015-2016 років підробляли рішення Кіровського районного суду Донецька від імені колишніх суддів цього суду про нібито зміни в 2013-2014 роках власників квартир на тимчасового окупованій території Донецької області.

"Підроблені рішення суду надавалися реєстраторам, які переоформляли об'єкти нерухомості на підставних осіб, після чого ними розпоряджалися представники "ДНР", - повідомляють у прокуратурі.

Також наголошується, що на окупованій території ці оборудки прикривав заступник "міністра" МВС ДНР".

"В даний час отримані докази протиправного заволодіння таким чином трьома квартирами в Донецьку і Торезі Донецькій області. Також досліджуються обставини підготовки і протиправного відчуження ще не менше 7 об'єктів нерухомого майна", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за результатами проведення обшуку за місцем проживання судді, крім іншого, виявлено та вилучено гербову печатку і штамп ліквідованого Кіровського районного суду Донецька, чернетки, технічні паспорти на квартири, свідоцтва про смерть осіб, видані "ДНР", і інші документи і предмети, які використовувалися для підробки рішень суду.

"В даний час готуються повідомлення про підозру і подання до Вищої ради правосуддя про надання згоди на утримання судді під вартою, клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - повідомляють у відомстві.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...