Оце так! В Україні знайшли місце, де народилася бабуся Висоцького (фото)

Будинок був знесений 20 років тому. Зараз на цьому місці лише пустир.

Тут раніше був будинок бабусі Висоцького. Фото: Житомир.info

Легендарний радянський артист Володимир Висоцький має українське коріння. У Житомирі знайшли місце, де стояв будинок, в якому народилася бабуся виконавця, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За даними видання, документи, які підтверджують, що коріння співака йде з Житомира, знайшов свого часу місцевий дослідник Руслан Кондратюк.

"З родоводу Висоцького було відомо, що в Житомирі народилася його бабуся - Дебора Бронштейн (син якої, Семен, став батьком співака). Але точне місце народження Дебори залишалося невідомим. Встановити його вдалося тільки завдяки єврейському походженню сім'ї. А саме - завдяки особливостям єврейських метричних книг ", - розповів виданню житомирський журналіст Сергій Бовкун.

Таким чином вдалося знайти будинок, де народилася бабуся Володимира Висоцького. "Це був одноповерховий єврейський "громадський дім" в колишній садибі місцевого предводителя дворянства Андрія Аршеневського. У цьому будинку жили кілька єврейських сімей - в тому числі і сім'я Бронштейн, в якій в 1891 році народилася дівчинка Дебора", - цитує журналіст дослідника.

Суд "заробіток" не схвалив: На Донеччині чоловіка та жінку покарали через секс

вівторок, 23 квітень 2024, 22:15

У Донецькій області судили чоловіка та жінку, які від 2021 до 2023 року знімали пікантні відео та продавали їх у Мережі. Про це йдеться у вироку Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області, передають Патріоти України. За даними суду, уродже...

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...