Озброєна охорона, авто супроводу, сирени та "крякалки": Бойовики "ДНР" бояться до нестями навколишнього оточення

Присутність "чиновника республіки" можна визначити за кількістю автоматників, яка раптово збільшується на один квадратний метр.

Ватажок терористів Захарченко з дружиною в оточенні охорони. Фото:glavred.info

Бойовики в "ДНР" бояться настільки, що від простого народу намагаються триматися подалі. Найпопулярнішою пересторогою є збільшення власної охорони. Про це пише Сегодня, повідомляють Патріоти України.

Присутність "чиновника республіки" можна визначити за кількістю автоматників, яка раптово збільшується на один квадратний метр.

"Обладміністрація від нас в п'яти хвилинах ходи і до нас постійно заходять на обід різних поважних осіб "ДНР", - розповідає співробітник одного з ресторанів в центрі міста. - Зазвичай, за кілька хвилин до прибуття гостя в зал приходять озброєні люди, оглядають все, роблять замовлення. У цей час на вулиці будівлю з усіх боків контролюють автоматники, і коли вони будуть переконані, що все безпечно, приїжджає якась "шишка".

Донеччани також відзначають, що останнім часом по місту стало роз'їжджати багато міні-кортежів: дорога іномарка, а за нею - позашляховик з озброєними людьми, встановленими мигалками і "крякалка".

"Ще в минулому році по місту носилися "джихад-мобілі", так ми називали авто бойовиків, перефарбовані в камуфляжний колір і без номерів. Багатьом відомо, що це були віджаті авто. Зате зараз таких практично не побачиш. Замість них - дорогі іномарки, перед ними автомобілі супроводу - позашляховики, з проблисковими маячками, сиренами", - розповів донеччанин Сергій Петрищев.

Не ходять без охорони і обраниці бойовиків. Як розповіла виданню власниця одного з магазинів в торговому центрі, якщо на горизонті охорона ледь помітить дружину Мотороли або Олександра Захарченка - обов'язково всіх попереджають.

"Кажуть, що дружині Мотороли якось довелося стояти в черзі в одному магазині і чекати, поки продавці обслужать інших клієнтів - так потім був справжній скандал. Господарю подзвонили і були якісь розбірки. Так що тепер якщо охорона торгового центру вгледить когось із цих обраниць - відразу всіх намагаються попередити від гріха подалі, -розповіла співрозмовниця.

- Взагалі, інші продавці кажуть, що не найкращі враження від таких візитів - поводяться немов королеви, яким всі чимось зобов'язані. Але по обличчях зрозуміло - бояться до тремтіння всіх, але виду не подають".

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...