Озвучено офіційні втрати української армії за весь час війни на Донбасі

З початку проведення АТО і за станом на кінець листопада загинули 3 064 силовика.

Втрати АТО. Фото: UkrMedia

Глава Генштабу ЗСУ Віктор Муженко озвучив втрати української армії за весь час війни на Донбасі. За його словами, під час збройного конфлікту загинули більше 3 тисяч силовиків, були поранені понад 10 тисяч осіб. Про це Муженко розповів в інтерв'ю "Голос України", повідомляють Патріоти України.

Він уточнив, що з початку проведення АТО і за станом на кінець листопада загинули 3 064 силовика, з яких 2636 - військовослужбовці, 2148 - склали бойові втрати. Крім того, 10 753 людини були поранені, в тому числі 8 897 - бійці ЗСУ.

Генерал зазначив, що у випадку повномасштабної військової агресії з боку Росії протягом 10 днів протистояння Україна може втрачати близько 10 - 12 тисяч чоловік. У такій ситуації необхідно суттєво збільшувати кількість службовців і забезпечувати якісне ресурсне забезпечення.

"З'являються ініціативи": Кого з українок можуть мобілізувати до ЗСУ

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:56

В Україні формують добровольчий підрозділ БПЛА для жінок, який працюватиме в тісній інтеграції з Силами оборони. Про це днями повідомив командир роти ударних БПЛА "Орден Сантьяго" Ігор Луценко, передають Патріоти України. За його словами, набір здійсню...

На Україну насувається сильне похолодання, температура впаде до -3°, - синоптик

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:38

В Україні очікується доволі сильне та тривале похолодання, передають Патріоти України з посиланням на синоптика Ігоря Кібальчича. "У першій декаді відбудеться відчутне похолодання, яке триватиме орієнтовно до середини місяця, після чого температура поч...